Trevor Chapman is altijd al een ondernemer geweest. Maar toen hij de mogelijkheden van e-commerce ontdekte, werd hij in minder dan 3 maanden miljonair. Hij investeerde $200 en haalde 92 dagen later al $1 miljoen in omzet.

Chapman verkocht ongediertebestrijding deur-aan-deur. Daarna begon hij zijn eigen bedrijf door zonnepanelen te verkopen, opnieuw deur-aan-deur. Maar na 2 jaar wist hij dat hij iets anders moest doen. In plaats van 12 uur per dag te werken, zocht hij naar een manier om geld te verdienen ongeacht hoe hard hij werkt.

Hij lanceerde zijn eigen website LDSman.com waaraan hij zijn eigen eStore koppelde. Zo verkocht hij kevlar broeken, houtskool tandpasta, opblaasbare ligstoelen, … en nog meer vreemde producten uit China die hij kon vinden.

Via zijn eStore kreeg hij de opportuniteit om controle te hebben over zijn tijd én inkomen. Chapman kreeg inspiratie door de quote van Warren Buffett:

Je moet een manier vinden om geld te verdienen in je slaap of je zal werken tot je doodgaat.

E-commerce is volgens Chapman de beste manier om dit te doen. Globale e-commerce groeide tot zo’n $2.000 miljard. Je moet er maar een heel klein deel van meepikken om al een aardige cent te verdienen.

globale ecommerce

Zijn domeinnaam koste hem $2,99 per jaar en zijn eStore lanceerde hij via Shopify via een testperiode dat $14 kost. Het duurste was een Facebookadvertentie van $100 per dag.

Zijn eerste product was geen succes. Maar dan dacht Chapman aan al die deur-aan-deur verkopen. Cold selling is niet eenvoudig. Je moet al iets te bieden hebben voordat iemand je in zijn huis binnen laat. Zo is dat ook op het internet. Je moet iets te bieden hebben waardoor mensen de newsfeed van de vrienden in de steek laten.

Met vallen en opstaan werd zijn eStore een steeds groter succes. Naarmate het geld binnen stroomde, had hij ook een steeds groter budget om te adverteren. Zo behaalde hij na 92 dagen zijn eerste $1 miljoen omzet.