Welke aandelen kopen Wil jij over 20 jaar veel rijker zijn dan nu, gewoon door een paar aandeel te kopen? Veel beleggers dromen ervan om snel snel rijk te worden. Helaas kunnen wij melden met onze ervaring dat dit zelden het geval is. Als je dit goed begrijpt, weet je wat je eigenlijk moet doen: beleggen op lange termijn. Welke aandelen komen hier nu voor in aanmerking? The Motley Fool selecteerde voor jullie 4 aandelen waarvan zij denken dat ze jouw rijk kunnen maken tussen nu en 2036. De sleutel tot succes ligt ook bij hen op de langetermijntrends waar een bedrijf optimaal van kan profiteren (niet toevallig ook de specialiteit van Slim Beleggen). Buy and hold zou wel eens de perfecte strategie kunnen zijn voor de volgende 4 aandelen.

CVS Health

CVS Health CVS Health baadt het grootste netwerk van apothekers uit in de Verenigde Staten. Met 10.000 babyboomers die iedere dag op pensioen gaan en een bevolkingsgroep van 65+ die tegen 2040 zal verdubbelen tot 81 miljoen personen, zal de noodzaak voor apothekers de komende decennia alleen maar blijven stijgen. CVS Health is perfect gepositioneerd om op deze trend in te spelen. De huidige koers-winstverhouding van 22 is misschien wat aan de hoge kant waardoor u beter nog even wacht maar voor de lange termijn is dit geen onoverkomelijke hoge waardering.

Amazon

Amazon-logo Amazon staat al 19 jaar op de beurs genoteerd en trakteerde de beleggers van het eerste uur op een winst van meer dan 1.300%. Het aandeel noteert rond zijn hoogste koers ooit maar toch blijft er nog ontzettend veel potentieel over voor de volgende decennia. Amazon groeit en innoveert nog steeds als een jong technologiebedrijf. E-commerce maakt nog altijd maar 7,4% uit van de totale retailsector in de Verenigde Staten, maar het aandeel groeit snel. Daarnaast haalt Amazon nog steeds 59% van zijn omzet in de Verenigde Staten. Er is dus nog een grote groeimarge binnen en buiten Amerika.

Chipotle Mexican Grill

Chipotle Mexican Grill Chipotle Mexican Grill was lange tijd de grootste uitdager van McDonalds. Het is een snelgroeiende restaurantketen die vooral inspeelt op gezonde voeding. Een uitbraak van het E. coli virus zorgde ervoor dat het bedrijf veel imagoschade heeft geleden waardoor het aandeel fors werd afgestraft. In het verleden hebben verschillende restaurantketens te maken gekregen met een uitbraak van het E. coli virus. Indien Chipotle Mexican Grill deze tegenslag kan overwinnen, kan het zijn sterke groei verderzetten. In het verleden stond Chipotle Mexican Grill garant voor een hoge kwaliteit. Wanneer men dit imago terug kan krijgen, zit er nog een mooie groei in voor het aandeel komende jaren en decennia.

MasterCard

Mastercard Mastercard is actief in 150 landen en registreert 30 miljard transacties per jaar. Toch zijn de financiële transacties via een bankkaart of kredietkaart maar goed voor 50% van alle transacties in de Verenigde Staten. De rest van de betaling gebeurt nog steeds met cash geld of per cheque. Het gemiddelde van de rest van de wereld ligt op 80%. Er is dus nog een mooie groei mogelijk voor dergelijke betalingen. Mastercard heeft het immense voordeel dat het actief is in een sector met maar weinig spelers waardoor er geen plaats meer is voor bijkomende concurrentie (te kapitaalintensief). Daarnaast moet Mastercard weinig investeren om verder te blijven groeien. Het dividendrendement betreft vandaag 1%, wat niet veel is, maar het dividend steeg al wel 1.000% de laatste vijf jaren.