Tony Robbins is op promotie voor zijn nieuwste boek ‘Unshakeable. In dat boek legt Tony Robbins – dé Amerikaanse Personal Finance Goeroe – onder andere uit hoe je goede, lange termijn beleggingen maakt. Hij baseert zich daarvoor op uitgebreid onderzoek bij de beste beleggers van Wall Street.

Hij leerde van de slimste koppen op de Amerikaanse beurs dat er 4 belangrijke factoren meespelen in het succes van een beleggingen. Je moet als belegger absoluut rekening houden met deze 4 aspecten op de beursvloer, anders wordt het bijzonder moeilijk om veel geld te verdienen op de aandelenmarkt.

-1. Verlies geen geld

Dit klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. De beste beleggers zijn geobsedeerd om geen geld te verliezen terwijl de slechtste beleggers geobsedeerd zijn om zo veel mogelijk geld te verdienen.

-2. Asymmetrisch risico/opbrengst

Veel beleggers denken dat ze veel risico moeten nemen om zo veel mogelijk rendement te bekomen. De beste beleggers kijken liever naar zo veel mogelijk opbrengst met zo weinig mogelijk risico. Hoe kan je bijvoorbeeld 1 euro riskeren om er 5 te verdienen? Wanneer je 4 keer op 5 fout zit, verlies je nog steeds geen geld.

-3. Belastingvoordeel

Punt 1 en 2 zijn bijzonder belangrijk, maar zonder punt 3 kom je nergens. Het is niet belangrijk hoeveel geld je verdient, het is belangrijk hoeveel geld je voor jezelf kan overhouden. Dat kan alleen door je belastingvoordelen te optimaliseren.

-4. Diversificatie

Diversificatie is een gekende strategie onder beleggers. Je mag nooit al jouw eieren in hetzelfde mandje leggen. Niet alle activa zullen op hetzelfde moment presteren, maar met een goede diversificatie heb je altijd wel een onderdeel dat de verliezen van andere onderdelen dekt.

Luister naar de volledige inspirerende uitleg van Tony Robbins in deze video …

Bron: The Street