Warren Buffett Quote

Regel 1: verlies nooit geld, Regel 2: denk altijd aan regel 1. Het is een van de bekendste quotes van Warren Buffett. Maar ieder jaar komen er wel enkele nieuwe quotes bij die beleggers van buiten moeten leren. Het orakel van Omaha is niet alleen een uitzonderlijke belegger, Buffett is ook een uitzonderlijke leermeester. Ben jij een goede leerling?

Dit zijn de quotes die je zou moeten onthouden uit de meest recente nieuwsbrief die Warren Buffett schreef aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway.

# 1. Algemene angst is jouw vriend, het zorgt voor de beste koopjes op de markt

We schreven dit al eerder; je wordt niet rijk op de aandelenmarkt wanneer de beurzen stijgen … je wordt rijk op de aandelenmarkt wanneer de beurzen dalen. Succesvolle lange termijn beleggers houden van correcties. Terwijl iedereen uit angst verkoopt, kunnen zij de koopjes van hun leven doen. Angst bij de rest is jouw beste vriend wanneer jij het hoofd koel kan houden.

# 2. Persoonlijke angst is jouw grootste vijand

In tegenstelling tot algemene angst is persoonlijke angst jouw grootste vijand. Het doel is laag kopen en hoog verkopen, maar de meeste beleggers slagen daar niet in. Ze beginnen pas met beleggen wanneer ze zien hoe iedereen geld verdient (Hoog kopen) terwijl ze uit angst verkopen wanneer de markt crasht (Laag verkopen). Laat je emoties je beleggingen niet bepalen.

# 3. Wat slim is aan een bepaalde prijs is dom aan een andere prijs

Een goed bedrijf kan een slechte belegging worden wanneer je te veel betaalt voor het aandeel. Anderzijds kan een slecht bedrijf een goede belegging worden wanneer je het heel goedkoop kan kopen. Wanneer de prijs te hoog is, moet je het aandeel niet kopen, hoe graag je dat ook wilt.

# 4. Wanneer honderden miljarden worden beheerd door fondsenbeheerders die een hoge commissie vragen, zijn het vooral de managers die winst maken, niet de klanten.

Warren Buffett is een grote fan van Jack Bogle, oprichter van Vanguard Group en de uitvinder van de ETF. Buffett is fan van Bogle omdat hij de financiële industrie revolutioneerde door beleggingen aan te bieden met een bijzonder lage kostprijs. Kosten zijn ook een grote vijand van beleggers. Hoe meer je betaalt, hoe lager je rendement. Buffett vindt het OK om meer te betalen wanneer daar ook een betere prestatie tegenover staat. Dat is echter maar zelden het geval.

Bron: Fool