Beleggen in marihuana De wereld bereikt steeds meer de consensus dat marihuana niet langer verboden moet worden. De volgende stap is regeltjes opstellen en ervoor zorgen dat iedereen zich gedraagt. 20 april was wereld marihuana dag (niemand weet waarom juist die dag), een ideaal moment om eens terug te kijken op 20 jaar legalisering van marihuana in de VS.

2016 kan wel eens een zeer belangrijk jaar worden voor de marihuana-industrie. Er zijn verkiezingen in de Verenigde Staten en steeds meer Amerikaanse staten lijken gewonnen voor de legalisering van recreatief marihuana. Dit kan het startsignaal zijn voor een echte, volwassen industrietak. Sommige onbekende marihuana aandelen kunnen zo uitgroeien tot grote bedrijven. Dit kan wel eens de sector worden waar de volgende Microsoft, Apple, Google of Facebook uit ontstaat. 20 jaar geleden legaliseerde California marihuana voor medisch gebruik en sindsdien heeft het krachtige kruid al een enorme weg afgelegd.

# 1. Bijna de helft van de Amerikaanse staten legaliseerde medische marihuana

Sinds California volgden er nog 23 staten die het medisch gebruik van marihuana legaliseerden. De laatste was eerder deze maand Pennsylvania waar de legalisering kwam uit de positieve kracht als geneesmiddel en niet omdat de bevolking er achter vroeg. Hoe meer staten legalisering toepassen, hoe groter de druk om ook op Federaal niveau stappen te ondernemen.

# 2. Medische voordelen

Marihuana als geneesmiddel maakt steeds meer opmars, vooral op het gebied van pijnbestrijding. Maar er wordt ook progressie gemaakt om de groene plant in te zetten tegen epilepsie en zelfs diabetes type 2, bepaalde vormen van kanker, Parkinson en Alzheimer.

# 3. Recreatief gebruik

Het recreatief gebruik van marihuana in de Verenigde Staten is al legaal in 4 staten: Colorado, Washington, Oregon en Alaska. Het voorbeeld in deze staten zal op de voet gevolgd worden. Tot op heden zijn de gevolgen nog steeds positief: extra inkomsten voor de overheid en minder criminaliteit. 58% van de bevolking in de VS is voor Federale legalisering van de softdrug.

# 4. $ 1 miljard omzet

De verkoop van marihuana in Colorado bereikte in februari voor de eerste keer de kaap van $1 miljard over een periode van 12 maanden. Volgens ArcView Market Research kan de marihuana-industrie de komende jaren met 30% per jaar groeien, hiermee is het een van de snelst groeiende industrietakken in de VS.

Voor beleggers

Vast staat dat de wereld van de marihuana-industrie aan de vooravond van een explosieve uitbraak staat. In de komende jaren kunnen hier enorme kapitalen worden verdiend met de juiste marihuana aandelen. Timing en kennis van zaken zijn in dit geval echter belangrijk. Sommige bedrijven zullen de beurskoers door het dak zien vliegen, anderen zullen roemloos verdwijnen.

Het nieuwe Marihuana Rapport van Slim Beleggen werd een meesterwerk. Voor wie wil investeren in Marihuana aandelen, is dit rapport een absolute MUST! Lees hier meer …