Donald Trump aandelen

Dit artikel verscheen reeds op Slim Beleggen in maart 2016. Nu Donald Trump effectief verkozen is tot president van de Verenigde Staten is het interessant om een nieuwe blik te werpen op de sectoren die profiteren van Trump in het Witte Huis.

Een verandering van macht zorgt ook voor een verandering in het financieel beleid. De gezondheidssector deed het goed onder President Obama, defensie onder George W. Bush.

Waar moet je in beleggen als Donald Trump aan de macht komt in de Verenigde Staten?

# 1. Defensie

Het leger is altijd een paradepaardje van Republikeinse Presidenten, maar Donald Trump kan wel eens agressiever uit de hoek komen dan andere kandidaten. In tegenstelling tot Obama schuwt Trump het risico duidelijk niet. Hij laat alvast duidelijk verstaan dat hij sterker militair zal ingrijpen.

Interessante aandelen: Lockheed Martin, Raytheon en Northrop Grumman.

# 2. Infrastructuur

De Verenigde Staten heeft dringend een upgrade nodig van zijn infrastructuur. De wegen liggen er erbarmelijk bij en luchthavens stammen nog uit de vorige eeuw. Trump liet in debatten weten dat hij miljarden zou uitgeven aan wegen, bruggen, luchthavens, … Hij heeft dan ook de nodige ervaring om dit in goede banen te leiden. En Trump wil een muur op de Mexicaanse grens bouwen die naar schatting zo’n $20 miljard kan kosten.

Interessante aandelen: Jacobs Engineering, Fluor en Caterpillar.

# 3. Small caps

Trump is ook bijzonder protectionistisch. Zo wil hij bijvoorbeeld de productie van de iPhone terug naar de Verenigde Staten halen. Kleinere bedrijven profiteren meer van een protectionistisch beleid dan grotere bedrijven.

Interessante aandelen: Vanguard’s Russell 2000 ETF.

# 4. Restaurants

Wanneer bedrijven meer gaan produceren in de Verenigde Staten, heeft dit een positieve impact op het loon van de arbeiders. Een betere financiële situatie van de arbeiders heeft een positieve invloed op sectoren die niet te veel afhankelijk zijn van internationale handel zoals restaurants.

Interessante aandelen: Del Frisco’s Restaurant en Ruth’s Hospitality.