Aandelen olympische spelen De Olympische Spelen zijn voor velen de hoogmis  van de sport. Maar niet alleen in het stadion wordt er gevochten voor de eerste plaats, ook rond en naast het stadion vechten bedrijven voor de gunst (en de centen) van de toeschouwers. Dit kan een positief effect hebben op de beurskoers van deze bedrijven de komende maanden. Coca-cola, Visa, Samsung, … het zijn maar enkele namen van bedrijven die van de Olympische Spelen een uithangbord maken om het merk ‘in the picture’ te zetten of om nieuwe producten te introduceren. In 69% van de gevallen stijgt de Dow Jones gedurende de 2 weken van de Olympische Spelen. Welke aandelen zijn dan het interessantste?

# 1. McDonald’s

McDonalds Restaurantketen McDonald’s is traditioneel een van de grote sponsors van het grootste gemengde sportevenement ter wereld. Dit legt het bedrijf geen windeieren. De laatste 4 zomerspelen deed de beurskoers van McDonald’s het bijzonder goed. Ook in de 12 maanden na de Spelen presteert het aandeel gemiddeld 6% beter dan de rest van de markt.

# 2. Nike

Aandeel Nike Tijdens de vorige Olympische Spelen in 2008 en 2012 presteerde het aandeel Nike niet zo goed. Maar Nike maakt dikwijls gebruik van deze periode om nieuwe producten te lanceren. Het aandeel Nike presteert dan wel eens niet zo goed tijdens de Spelen, maar door de productinnovatie volgt dikwijls wel een goed najaar. In de 12 maanden volgend op de Olympische Spelen steeg het aandeel gemiddeld 15,27%.

# 3. Comcast

Comcast Comcast kocht in 2011 de rechten om de Olympische Spelen te streamen in de VS tot 2020. Het betaalde hiervoor $4,38 miljard. In 2012 keken er zo’n 217 miljoen Amerikanen naar de Spelen in Londen, dit bracht meer dan $1 miljard advertentie-inkomsten op. In de 12 maanden na de Spelen steeg het aandeel gemiddeld 30,3%. Comcast heeft ook al een nieuwe overeenkomst tot 2032.

# 4. Visa

VISA credit card Ook Visa gebruikt de Olympische Spelen om zijn merkbekendheid te vergroten. Daarnaast is het bedrijf ook exclusieve provider voor betalingen. Alle betalingen in en rond de Olympische Spelen lopen via Visa.

# 5. Under Armour

Under Armour Under Armour is geen officiële sponsor van de Olympische Spelen, maar maakt er wel gebruik van om zijn naamsbekendheid wereldwijd te stimuleren. Under Armour is tot op heden voornamelijk nog een Amerikaans bedrijf. Het bedrijf heeft nu 4 keer meer atleten op de Spelen als in Londen. Under Armour sponsort bijvoorbeeld het gymnastische team van de U.S.A. als de schoenen van Michael Phelps. Het installeert ook enkele outdoor gyms op de stranden van Rio. Bron: Fortune

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger