veuve-cliquot-1062854_1280

Succes en rijkdom gaan dikwijls hand in hand. Geld is een bijproduct van succes. Wie rijk wil worden, moet dus eerst succesvol worden. En daar wringt voor vele mensen het schoentje. Om succesvol te worden moet je namelijk enkele angsten kunnen overwinnen.

Dit zijn de 5 belangrijkste:

# 1. De angst van kritiek

Veel mensen hebben te leiden onder kritiek. Ze hebben angst om hun droom te realiseren omdat andere mensen er niet in geloven. In plaats van angst te hebben wat anderen zeggen, zouden ze beter denken wat anderen zullen zeggen wanneer ze slagen.

# 2. Angst van armoede

De meeste mensen leven in een soort van overlevingsmodus. Ze leven van loonbrief naar loonbrief, betalen de rekeningen en belastingen maar bereiken nooit hun volledig potentieel. Dit komt omdat ze angst hebben zonder geld te zitten. De angst van armoede houdt hen tegen hun dromen te realiseren.

# 3. Faalangst

Faalangst komt ook heel vaak voor. ‘Wat als het niet lukt?’. ‘Wat als niemand het goed vindt?’. In plaats van angst om te falen moet je concentreren op wat wél werkt. Falen en fouten maken is belangrijk in een leerproces. Zonder falen kan je niet winnen.

# 4. Angst om anderen te beledigen

Veel mensen hebben schrik dat ze anderen beledigen en durven daarom de waarheid niet zeggen. Ze zeggen liever ‘ja’ terwijl ze ‘nee’ willen zeggen. Ze hebben angst om ‘arrogant’ over te komen. Maar niemand zal je talenten zien als je ze niet laat zien. ‘Nee’ zeggen is ook gewoon een vorm van eerlijkheid en zelfbescherming, niets persoonlijks.

# 5. Angst van succes

Dit is waar velen nog het meeste angst van hebben … ‘succes’. Ze vragen zich wel af waarom anderen slagen waar zij niet slagen. Maar diep van binnen hebben ze angst om dezelfde beroemdheid, welvaart en erkenning te krijgen. We worden opgevoed om met de voeten op de grond te blijven, maar iedereen kan écht succesvol worden.

Bron: BusinessInsider