geld dividend groei

Dividenden kunnen een zeer krachtig middel zijn om rijkdom op te bouwen op lange termijn. Niets is gegarandeerd in de beleggerswereld. Maar bedrijven die al tientallen jaren op rij hun dividend verhogen, komen dicht in de buurt.

Voor dividendbeleggers is het ergste dat er kan gebeuren dat het bedrijf het dividend verlaagt of schrapt. Maar bedrijven die er al decennia lang in slagen hun dividend jaar na jaar te verhogen, verlagen dit risico tot een minimum. Oorlogen, inflatie, stagflatie, oliecrisissen, de dotcom-bubbel, de financiële crisis, tal van recessies, … onderstaande 5 bedrijven hebben het niet aan hun hart laten komen en trakteren de aandeelhouders al minstens 50 jaar op een dividendverhoging.

Johnson & Johnson

J&J is een farmaceutisch bedrijf dat in België eigenaar is van Jansen Pharmaceutica. Momenteel betaalt Johnson & Johnson een dividendrendement van 2,6%. Het dividend werd al 54 jaar op rij verhoogd. Eerder dit jaar verhoogde het bedrijf zijn kwartaaldividend nog van $0,75 per aandeel naar $0,80. De laatste 50 jaar behaalde Johnson & Johnson een totale return voor zijn aandeelhouders van 4.800%.

Coca-Cola

Coca-Cola is veel meer dan alleen het Cola-merk. Het bedrijf heeft 19 andere drankjes in het assortiment die meer dan $1 miljard omzet boeken, zoals Dasani, Sprite, Powerade en Minute Maid. Coca-Cola trakteert zijn aandeelhouders ook al 54 jaar op rij op een dividendverhoging en betaalt momenteel een dividendrendement uit van 3,2%. De laatste 50 jaar behaalde het aandeel een totale return van 3.050%. Geen wonder dat Warren Buffett een trouwe aandeelhouder is.

Lowe’s Companies

Lowe’s inkomen daalde 18% de afgelopen 10 jaar maar door 5% eigen aandelen per jaar in te kopen kan het een fantastische return bieden voor de aandeelhouders. Lowe’s verhoogt al 53 jaar op rij het dividend. In juli werd het kwartaaldividend nog opgetrokken van $0,28 naar $0,35 per aandeel. De laatste 50 jaar is Lowe’s een van de beste aandelen op de markt met een totale return van 15.980%. Het huidige dividendrendement bedraagt 1,7%.

3M

3M bestaat al 114 jaar en gedurende 58 jaar werd het dividend jaar op jaar verhoogd. De laatste dividendverhoging kwam in februari van $1,025 naar $1,11 per aandeel. Dit geeft een dividendrendement van 2,5%. De laatste 50 jaar boekte 3M een totale return van 1.760% voor de trouwe aandeelhouders.

Proctor & Gamble

P&G heeft van alle aandelen in deze lijst de meest indrukwekkende trackrecord, namelijk 60 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen. De totale return de laatste 50 jaar bedraagt zo’n 2.710%.