lessen om miljonair te worden

Of jij ooit miljonair zal worden, hangt van enkele factoren af. De belangrijkste factor is hoe graag jij het écht wilt worden, wat je ervoor wilt doen en wat je ervoor wilt opofferen. Spijtig genoeg komen ze de miljoenen niet voor je deur neerleggen. Miljonair worden is actie ondernemen. 5 levenslessen kunnen jou daarbij helpen.

Thomas J. Stanley en William D. Danko schreven een boek over de verrassende miljonairs, niet de miljonairs die met hun geld te koop lopen, maar de miljonairs in uw straat. Dit zijn de miljonairs die niemand opmerkt. Hun fortuin kwam er niet van de ene op de andere dag, maar wel op een eenvoudige manier door 5 regels te volgen.

# 1. Leef onder je stand

Een belangrijke regel die alle ‘gewone’ miljonairs volgen is minder geld uitgeven dan je verdient. Het is een zeer eenvoudige regel die toch weinig mensen kunnen toepassen. Onder je stand leven wil niet zeggen dat je moet leven als een monnik maar wel met de nodige financiële discipline. Diegene die met de duurste auto rijden en het mooiste huis hebben, zijn dikwijls mensen die financieel niet bijzonder goed zitten.

# 2. Efficiënt gebruik van tijd en geld

Tenzij je een wereldster wordt of topvoetballer, zal je niet van de ene op de andere dag rijk worden. Veel ‘gewone’ miljonairs gaan efficiënt met hun tijd en geld om en spenderen tijd over de manier waarop ze hun geld investeren. Ze zijn geduldig en laten het geld voor hen werken. Ze hebben een financieel plan voor de lange termijn. Ze gooien hun geld niet blindelings tegen een muur en kijken bij welke opportuniteit het blijft hangen.

Wat je niet met cash geld kan betalen, kan je jezelf niet veroorloven.

# 3. Financiële onafhankelijkheid is belangrijker dan sociale status

‘Gewone’ miljonairs houden zich niet bezig met het tentoonstellen van hun welvaart tegenover anderen. In plaats van geld uit te geven om er rijk uit te zien, spenderen ze hun geld aan investeringen die hen effectief rijk maken. Ze betalen ook veel met cash geld. De regel is: ‘wat je niet met cash geld kan betalen, kan je jezelf niet veroorloven.’

# 4. Geen financiële hulp van de ouders

Financiële hulp van je ouders lijkt in eerste instantie gemakkelijk, maar het leert je niet om zelf voor je eigen welvaart te zorgen. Mensen die de lotto winnen kunnen zelden rijk blijven omdat ze niet weten hoe ze met geld moeten omgaan. Wie geen financiële hulp krijgt, weet hoe hij zijn miljoenen moet opbouwen en behouden.

Wanneer je werk je leven niet vervult, ga je op zoek naar andere zaken om voldoening te halen. En die kosten dikwijls geld.

# 5. Kies het juiste beroep

Niet iedereen kan een wereldster of topvoetballer worden. Maar iedereen kan wel miljonair worden. Je moet weten waar je sterktes en je zwaktes liggen en een carrière uitbouwen met wat je het beste kunt. Je moet uitblinken in het beroep waar je goed in bent. Wanneer je werk je leven niet vervult, ga je op zoek naar andere zaken om voldoening te halen. En die kosten dikwijls geld. De meeste rijke mensen vervullen dan ook gewoon hun passie.