boeken over geld

Financiële opvoeding is niet de sterkste kant van de mens. Een gebrek aan een goede financiële basis is vaak de reden waarom zo veel mensen financiële problemen hebben. Er is enorm veel goede financiële informatie beschikbaar en toch slagen we er niet in om financieel gezond te blijven. Jongeren zouden dan ook vooral deze 5 (Engelstalige) boeken moeten lezen.

Dat jongeren niet altijd even goed weten hoe de financiën echt werken, blijkt uit een eenvoudige test. Veel 20-ers hebben het moeilijk om deze 3 vragen over de basis van financiën te beantwoorden.

Gelukkig lezen jullie Slim Beleggen 😉

Maar ook nog eens deze 5 boeken lezen, zal zeker geen kwaad kunnen:

-1. The Money Savvy Student (2016)

Geld verdienen is zoals sport: de aanval is een manier om geld te verdienen, de verdediging is een manier om de kosten laag te houden. In dit boek leer je hoe je de kosten onder controle kan houden en hoe je moet omgaan met je geld om er zo veel mogelijk te verdienen.

-2. Not your Parents’ Money Book (2010)

In dit boek wordt in jongerentaal uitgelegd hoe de economie werkt. Er worden vragen beantwoord die door jongeren werden gesteld.

-3. Loaded: Money, Psychology, and How to Get Ahead Without Leaving Your Values Behind (2016)

Veel jongeren denken nog steeds dat ‘onder je stand’ leven, wil zeggen dat je niets meer mag doen. Dit boek weerlegt deze gedachte. De basis van jouw financiën worden uitgelegd terwijl je wordt uitgedaagd een verschil te maken tussen wat je nodig hebt en wat je graag zou willen.

-4. The Young Entrepreneur’s Guide to Starting and Running a Business (2014)

Deze klassieker uit 1996 kreeg een interessante update over internetmarketing, sociale media en apps om je financiële voetafdruk bij te houden. Er worden ondernemingsplannen en –strategieën besproken.

-5. What All Kids Should Know About Saving and Investing (2011)

Ook hier een basis aan belangrijke informatie, van het belang van sparen tot de spreiding van een aandelenportefeuille. Er wordt in duidelijke taal en mooie infografieken uitgelegd hoe beginners zich kunnen klaarstomen voor een leven vol financieel succes.

Bron: Time Money