Zelfs wanneer je een goed betaalde job hebt, is extra geld welkom. Een tweede (of derde) stroom aan inkomsten geeft je meer flexibiliteit, meer zekerheid en meer controle over je geld. Je hebt dan ook extra geld om te beleggen 😉 om zo financiële onafhankelijkheid te bereiken. Maar de meeste onder ons hebben geen tijd voor een extra job. Gelukkig bestaat daar een oplossing voor.

Passief inkomen kan je leren.

Er zijn andere manieren waarop je extra geld kan verdienen zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. Een passief inkomen is een stroom aan geld dat jou kant op komt zonder dat je daar iets voor moet doen. Enkel de activatie van het passieve inkomen kost een inspanning.

Deze cursussen kunnen jou helpen die inspanningen tot een minimum te beperken.

-1. Schrijf een boek en ontvang royalty’s

Een boek schrijven vergt natuurlijk een behoorlijke inspanning. Maar eens het boek af is, kan het een leven lang geld opbrengen via royalty’s. Royalty’s zijn inkomsten die je krijgt iedere keer er een boek wordt verkocht.

Deze cursus kan jou helpen om een boek te schrijven …

-2. Schrijf een blog

Bloggen kan een echte geldmachine worden wanneer je weet wat je moet doen. Veel bloggers zijn begonnen voor hun plezier maar verdienen er nu vet hun geld mee. Veel bezochte blogs kunnen geld opbrengen via advertenties en affiliate programma’s.

Deze cursus kan jou helpen om een succesvolle blog te beheren …

-3. Verkoop je foto’s online

Indien fotografie je hobby is, kan je er best een aardige stuiver aan verdienen. Je maakt de foto’s toch al, dus waarom zou je ze niet verkopen? Je kan er bijvoorbeeld een beter toestel mee kopen en zo nog betere foto’s maken én verkopen voor nog meer geld.

Deze cursus kan jou helpen om succesvol foto’s te maken en verkopen …

-4. Creëer een app

Heb je al eens gelet op al die apps die voorgesteld worden in de App Store? Wat als jou app daar tussen zou staan? De app-business is big business. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe je een app moet maken.

Deze cursus kan jou helpen om een succesvolle app te coderen …

-5. Word een kleine bedrijfsadviseur

Kan jij goed omgaan met mensen? Heb jij een vlotte babbel? Kan jij gemakkelijk iets verkopen? Dan is dit de prefecte side-job. Voor echt verkooptalent kan je adviseur worden van andere (lokale?) bedrijven.

Deze cursus kan jou helpen om een succesvolle bedrijfsadviseur te worden …

Bron: Business Insider