Bill Gates Microsoft We denken vaak dat materiële dingen en geld het belangrijkste zijn om iets te bereiken. Maar onderzoek toont aan dat mensen veel liever gerespecteerd en bewonderd worden, dit geeft hen een groter gevoel van geluk dan geld. Respect zorgt niet alleen voor meer geluk, het helpt ook om sterkere relaties te bouwen. Respect is het belangrijkste ingrediënt om relaties te voeden en een gemeenschap op te bouwen. Maar hoe win je dat respect? Dit zijn 5 dingen die hoog gerespecteerde mensen dagelijks doen.

# 1. Ze lezen

Bill Gates, Warren Buffett, Elon Musk, … het zijn maar enkele voorbeelden van hoog gerespecteerde mensen die veel lezen. Buffett leest bijvoorbeeld 80% van zijn dag, Musk leerde raketten bouwen door te lezen en ook Bill Gates is een echte boekenworm. Door veel te lezen beoefen je enkele eigenschappen waarmee je respect kan afdwingen:

  • Verbale intelligentie
  • Begrijpen van sociale signalen
  • Emotionele intelligentie

# 2. Ze stralen warmte uit

Veel mensen denken dat wanneer je getalenteerd, competent en succesvol bent in je job, dat je automatisch gerespecteerd zal worden. Echter competentie is pas de 2e belangrijkste eigenschap om respect te winnen, warmte is de eerste. Wanneer we iemand nieuw ontmoeten, stellen we onszelf automatisch 2 vragen: “Kan ik die persoon vertrouwen?” en “Heb ik respect voor die persoon?”. Vertrouwen komt van warmte, respect van competentie. Maar er moet eerst vertrouwen zijn voor er respect komt.

# 3. Ze weten hoe ze ‘nee’ moeten zeggen

Mensen hebben ook meer de neiging om assertieve mensen sneller te respecteren. Assertiviteit kan zich uiten in verschillende vormen maar ‘nee’ kunnen zeggen is al een goed begin. De meeste mensen hebben schrik om negatief of té assertief over te komen wanneer ze ‘nee’ zeggen. Om respect te krijgen moet je durven je gedacht zeggen, ook al houdt dat in dat je ‘nee’ moet zeggen.

# 4. Ze spreken hun respect voor anderen uit

Om gerespecteerd te worden moet je zelf ook respect tonen. Maar het mag niet blijven bij het tonen, je moet het ook zeggen. Uit onderzoek blijkt dat mensen dikwijls eigenschappen toewijzen aan iemand anders waarvan ze zelf een compliment gekregen hebben. Wanneer je dus je respect voor iemand anders uitspreekt, is de kans groot dat die persoon ook zijn respect voor jou zal uiten.

# 5. Ze kunnen lachen met zichzelf

Lachen heeft een positieve impact op ons welzijn. Humor heeft de kracht om relaties te verbeteren en om stressvolle momenten te ontmantelen. Wanneer je met jezelf kan lachen, verklein je de sociale afstand tussen jezelf en de rest. Let er wel op dat je niet overdrijft, je moet nog altijd serieus genomen kunnen worden.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …