Een passief inkomen is de heilige graal naar financiële onafhankelijkheid. In het verleden hebben we al meermaals traditionele vormen van een passief inkomen aangekaart: een blog, een e-boek, dividendaandelen, verhuur van vastgoed, … maar er zijn nog enkele, creatieve manieren om een passief inkomen op te bouwen.

Veel mensen zien het nut van een passief inkomen wel zitten, maar het ontbreekt hen aan de moed en het doorzettingsvermogen om het nodige te doen. Een passief inkomen komt er niet van de ene op de andere dag. Maar eens je het hebt, kan je nooit meer zonder (en moet je ook nooit meer zonder).

Dit zijn enkele extra, creatieve manieren om passief inkomen op te bouwen zodat je geld kan verdienen terwijl je slaapt.

-1. Publiceer een audioboek

Indien je expert bent in een bepaald gebied, kan je in plaats van een boek te schrijven ook een boek inspreken. Veel mensen hebben geen tijd om te lezen, maar wel om ergens naar te luisteren. Veel miljonairs doen bijvoorbeeld aan sport. Tijdens het sporten kan je niet lezen, maar wel naar iets luisteren. Een audioboek heeft dan ook enkele voordelen ten opzichte van de traditionele boeken. Wie een kwalitatief sterk audioboek kan uitgeven, kan er op verschillende platformen een mooi passief inkomen mee verdienen. Kijk bijvoorbeeld eens op ACX.

-2. Creëer een verkoopkanaal

Een verkoopkanaal creëren heeft veel tijd nodig. Maar eens het er is, kan het veel geld genereren met weinig moeite. Een verkoopkanaal gaat als volgt: je creëert een gratis product. Dat product kunnen potentiële klanten ontvangen in ruil voor hun e-mailadres. Na het ontvangen van het e-mailadres, kan je via automatische e-mails naar een verkoop toe werken. Eens je dit verkoopkanaal gevestigd hebt, moet je er enkel voor zorgen dat er nieuwe e-mailadressen blijven komen.

-3. Ontwikkel een app

Om een app te maken, moet je al wat kennis en geld hebben. Maar via Apple en Google krijg je een gigantisch publiek waaraan jij jouw app kan verkopen. Je moet niet de nieuwe Uber of Snapchat uitvinden om al een mooi inkomen te genereren uit apps.

-4. Verkopen op Etsy

Het moet niet altijd eBay of Amazon zijn waar jij jouw producten kan verkopen. Heb je al eens aan Etsy gedacht? Etsy is een wereld vol vintage en handgemaakte producten. Je vindt er meer dan een miljoen onafhankelijke verkopers uit alle uithoeken van de wereld.

-5. Bouw niche websites

Wie verstand heeft van SEO en online marketing kan niche websites bouwen. Deze websites kunnen een passief inkomen genereren én leads verzamelen. Deze leads kan je dan verkopen aan grote partijen. Websites waar producten worden beoordeeld, kunnen ook zeer nuttige informatie opleveren voor grotere bedrijven.

Bron: Entrepreneur