Zou jij 6 maanden gratis werken?

Elon Musk miljardair

Succesvolle mensen gaan soms ver … heel ver om hun doel te bereiken. Maar sommige miljonairs en miljardairs gaan zo ver dat het extreem of zelfs waanzinnig overkomt op de rest van ons. Dit zijn 5 extreme situaties waarin enkele bekende miljardairs hebben gezeten die ervoor gezorgd heeft dat ze juist staan waar de rest niet staat.

Als jij geïnteresseerd bent om miljonair te worden, overweeg dan om het voorbeeld van deze succesvolle mensen te volgen.

# Bill Gates: mediteren in het bos

De rijkste man ter wereld en voormalig CEO van Microsoft naam vroeger 2 keer per jaar een week verlof om zich terug te trekken in het bos waar hij niets anders deed dan nadenken. Bill Gates noemde dit zijn “Denk Week”. In een hut ging Gates 7 dagen lang nadenken over de toekomst van technologie. Hij at slechts 2 basismaaltijden per dag en werkte zo’n 18 uur. Deze denksessies leidde geregeld tot nieuwe ontwikkelingen of technologieën. Het zou ook de basis zijn geweest voor zijn boek “The Internet Tidal Wave”.

# Mark Zuckerberg: geeft zichzelf een jaarsalaris van $1

Mark Zuckerberg is de rijzende ster onder de miljardairs. Zuckerberg is hoofdaandeelhouder van Facebook. In een Q&A in 2015 gaf hij toe dat hij voldoende geld verdiend heeft en dat hij zichzelf een symbolisch jaarsalaris geeft van $1. Zuckerberg wil zich niet bezig houden met zijn geld, maar wel met het beter maken van Facebook en de manier waarop hij de mensen met elkaar probeert te verbinden. Dit is ook een krachtig signaal naar de aandeelhouders dat hij er alles aan zal doen om het aandeel Facebook te ondersteunen.

# Warren Buffett: leest 80% van zijn dag

Ook Warren Buffett is een vaste gast in de top 5 van ’s werelds miljardairs. In zijn beginjaren als CEO van Berkshire Hathaway las hij 1.000 bladzijden per dag. Ook nu spendeert hij nog de helft van zijn werkschema aan het geschreven woord. Maar ook buiten zijn werkuren geniet Warren Buffett van een goed boek.

# Elon Musk: leefde van $1 per dag

Als CEO van SpaceX en Tesla Motors  is Musk een miljardair in de sectoren van de toekomst. Hij gaf zichzelf de uitdaging om een tijd lang te leven van $30 per maand. Het was een ervaring om te zien of hij alles had wat nodig is om een succesvolle ondernemer te worden. Een maand lang leven op hotdogs en fruitsap stelde hem in staat om te overleven in oncomfortabele omstandigheden, iets wat veel ondernemers in het begin moeten doorstaan.

# Robert Herjavec: werkte 6 maanden gratis

Robert Herjavec is geen miljardair, maar heeft toch al een niet onaardig fortuin van $100 miljoen. Hij is een serie-ondernemer en doet mee aan het populaire programma ‘Shark Tank’. Hij werkte zich op in de computerindustrie door 6 maanden gratis te werken. Om zijn rekeningen toch te kunnen betalen had hij een bijjob in de horeca. Uiteindelijk leverde hij zo goed werk, dat zijn toenmalige werkgever zijn contract verlengde en zijn loon retroactief alsnog uitbetaalde.