Mark Cuban tips

Mark Cuban komt tegenwoordig veel in het nieuws als anti-Trump aanhanger. Maar de man heeft al meerdere strepen verdiend in zijn leven. Cuban is een self-made miljardair. Zijn tips zijn dus meer dan welkom voor iedereen die van geld en succes wilt proeven.

Nadat hij eerst aan de slag ging als barman en als verkoper van software richtte Cuban met een partner MicroSolutions op. Ook dat verhaal was niet onmiddellijk een succes, zeker niet nadat de receptioniste er met $83.000 vandoor ging. Maar op zijn 31e verkocht Mark Cuban MicroSolutions voor $6 miljoen aan H&R Block.

Dit was het begin van zijn succesverhaal.

De lessen die Cuban trok uit zijn jonge jaren zijn een inspiratie voor iedereen die veel succes willen boeken en geld verdienen.

# 1. Leef goedkoop

Je moet niet op de grond gaan slapen zoals Cuban, maar luxe is het minst belangrijke wanneer je nog jong bent. Het maakt niet uit hoe je leeft, welke auto je hebt, welke kleren je draagt, welke smartphone je gebruikt, … het belangrijkste is je financiële toekomst veilig stellen. Maak geen schulden, blijf van luxueuze producten af en spaar zo veel geld je kan, je zal jezelf later nog bedanken. Hoe meer stress je hebt over je kosten, hoe moeilijker het wordt om je financiële doelstellingen te bereiken. Hoe goedkoper je leeft, hoe meer opties je hebt.

# 2. Neem je kansen

De juiste job vinden is zoals een partner zoeken. In het begin is het moeilijk. Wanneer je een partner gevonden hebt, is alles goed. Daarna is het frustrerend en vervelend als het niet de juiste partner is. Dan moet je de moeilijke beslissing durven nemen en op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. En wanneer alle puzzelstukken op de juiste plaats vallen, is het allemaal de moeite waard geweest. Laat je ego niet in de weg staan om een lagere job te doen als het de rekeningen maar betaalt. Je zal zelden vanaf de eerste keer je droomjob vinden.

# 3. Doe wat je graag doet

Er is volgens Cuban een gemakkelijke manier om te achterhalen of de job die je doet je droomjob is. Wanneer het geld belangrijker is dan de job, is het niet je droomjob. Dit betekent niet dat geld niet belangrijk is, maar de prioriteit moet bij de job liggen, niet bij het geld.

# 4. Overtuig anderen

Eens je de droomjob te pakken hebt, moet je er alles aan doen om de beste te worden. Je moet altijd het beste van jezelf geven en blijven evolueren. Je merkt dat je progressie maakt wanneer de vraag naar je diensten toeneemt, binnen of buiten je bedrijf. In plaats van anderen te overtuigen, moet je de kwaliteit van je werk laten spreken.

# 5. Wees optimistisch van het moment dat je wakker wordt

Iedereen wordt geconfronteerd met negatieve emoties, maar je moet die laten gaan. Iedereen maakt wel eens fouten, maar ze mogen je drijfveer niet overheersen. Iedere ervaring dient als motivatie en herinnering op het moment dat alles goed gaat.