Howard Shultz Niet iedereen wordt geboren met een volle bankrekening. Meer nog, 2/3 van de miljonairs bouwde zijn fortuin zelf op. Onderstaande miljardairs werden zelfs arm geboren. En toch weerhield armoede hen niet om financieel succes te bereiken. Wat is jouw excuus? Wanner je nog inspiratie nodig hebt, loont het om eens naar het levensverhaal van deze miljardairs te luisteren.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is de dochter van een ongehuwde tienermoeder in Mississippi. Ze leefde in moeilijke omstandigheden zonder water of elektriciteit. Maar Oprah deed haar best op school, deed mee aan schoonheidswedstrijden en ging werken bij een radiostation. Zo rolde ze de media in. Haar doorbraak kwam er nadat een lokaal televisiestation haar een talk show aanbood. Later werd dit “The Oprah Winfrey Show’ dat in 1986 op nationale televisie werd uitgezonden. Volgens Oprah is de kracht van rijkdom dat het jou niet gebruikt maar dat jij je rijkdom gebruikt. Wie vanuit armoede rijk wordt, verandert niet. Tenzij het geld de macht overneemt. Naar schatting is Oprah Winfrey vandaag zo’n $3 miljard waard.

Howard Shultz

Howard Shultz is de CEO van Starbucks, dat vandaag zo’n $85 miljard waard is met meer dan 23.000 winkels in 73 landen. Op zijn 7e werd Shultz geconfronteerd met de realiteit, zegt hij zelf. Hij realiseerde zich dat hij een kind was in een arm gezin dat leefde in een sociale woning gesubsidieerd door de overheid. Zijn vader zat vaak zonder geld en hopte van de ene naar de andere job. Dit motiveerde Shultz des te meer om succesvol te worden. Hij had nooit durven dromen om te staan waar hij vandaag staat, zijn droom was om een bedrijf te maken waar zijn vader nooit de kans voor had gekregen om voor te werken.

Ralph Lauren

Ralph Lauren is een van de meest bekende modemerken ter wereld. Maar er was een periode in het leven dat Ralph Lauren zelf zich geen kleren kon veroorloven. Hij kreeg steeds de afdankertjes van zijn broers. Doordat hij steeds de kleren van zijn broers moest dragen, ontstond er een energie in hem waarmee hij zijn eigen kleren wilde ontwerpen. Die energie, in combinatie met films die een wereld toonde die hij niet kende, vormde de basis voor zijn succes. Ralp Lauren zelf is nu zo’n $5,8 miljard waard.

Larry Ellison

Ellison is oprichter en CEO van Oracle, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Ellison groeide op in arme wijken van Manhattan en Chicago. Maar hij klaagde nooit over de erbarmelijke omstandigheden. Iedereen die hard werkt en een beetje slim is, heeft de opportuniteit om bijna alles mogelijk te maken, aldus de CEO van Oracle. Ellison zelf is zo’n $50 miljard waard.

Kenneth Langone

Kenneth Langone is een minder bekende naam, maar is een sleutelfiguur achter miljardenbedrijf Home Depot. Zijn moeder was een serveerster. Dit maakte dat er nooit geld teveel was. Maar hij had wel het geluk op te groeien in een liefdevol nest. Dat zorgde er later voor dat hij zijn faalangst kon overwinnen. Niet alles wat je doet, wordt een succes. Maar je faalt pas echt wanneer je jezelf de schuld begint te geven voor de fouten die je maakt. – aldus Kenneth Langone. Bron: Time Money