geld en rijkdom

Het is niet enkel de bankrekening die anders is bij rijke mensen. Ook hun manier van denken over geld en rijkdom is anders. Rijk worden begint met de juiste overtuiging over geld verdienen, zegt Steve Siebold.

Siebold is auteur van het boek “How Rich People Think,“. Hij bestudeerde 25 jaar lang de rijkste mensen ter wereld. Zo merkte hij op dat rijke mensen graag 5 onderstaande psychologische tricks gebruiken.

# 1. Ze zeggen tegen zichzelf dat er geen geld te kort is, zelfs wanneer ze niet genoeg geld hebben

Rijke mensen zijn niet bang om hun toekomst te bekostigen met geld van anderen. Wanneer ze niet genoeg geld hebben om hun eigen ideeën uit te voeren, maken ze het mogelijk met geld van anderen. Niet genoeg geld hebben, is geen reden om iets niet te doen. Er zijn altijd opportuniteiten waardevol genoeg voor andere mensen om mee te investeren.

# 2. Ze zetten hun verwachtingen onredelijk hoog

Een middenklasser zet zijn verwachtingen niet al te hoog om ontgoocheling te vermijden. Rijke mensen zetten hun verwachtingen onredelijk hoog om er alles aan te doen om te slagen. Je krijgt wat je verwacht en toch verwachten veel mensen niet veel omdat ze angst hebben van de gevolgen wanneer ze falen.

# 3. Ze zien geld als een spel

Miljonairs zien zaken doen, het leven en geld verdienen als een spel … een spel dat ze maar dolgraag willen winnen. Dat is dan ook een van de redenen waarom rijke mensen blijven werken en blijven zoeken naar het volgende succes – ook al hebben ze dat niet echt meer nodig. De spanning van het spel zorgt ook voor de hoge verwachtingen die ze hebben.

# 4. Ze zien geld als hun vriend

Geld is een van de beste vrienden van de rijke mensen. Het is een vriend die ervoor zorgt dat ze goed kunnen slapen en dat ze van het leven kunnen genieten. Geld kan problemen oplossen en voor mooie momenten zorgen. De niet-rijke mensen zien geld eerder als de vijand, een noodzakelijk kwaad om te overleven.

# 5. Ze geloven dat rijk worden normaal is

Succes, voldoening, geluk is normaal voor de miljonairs op deze wereld. Dit geloof zorgt ervoor dat hun rijkdom zo goed als gegarandeerd is. Dit in tegenstelling tot de middenklasser die er niet in gelooft, die zichzelf niet goed genoeg vinden om rijk te worden.

Bron: CNBC