Met de technologie die voorhanden is, de middelen die beschikbaar zijn, de informatie die je kan vinden, … zou het bijna niet anders kunnen dan dat je miljonair moet worden. En toch blijft het bij de meeste bij dromen. Hoe komt dat?

Lezen en leren om rijk te worden, is het probleem niet meer tegenwoordig. Het probleem is de informatie omzetten in daden die ertoe doen. Je moet niet alleen iets onthouden, je moet het ook in de praktijk kunnen omzetten.

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom de meeste mensen daar niet in slagen.

# 1. Je focust op perfectie

Perfectie heeft veel mensen al veel geld gekost. Terwijl miljonairs hun ideeën uittesten en geld verdienen met minder perfecte ideeën, blijven de perfectionisten achter zodat hun idee na verloop van tijd achterhaald is. Miljonairs zijn niet gedreven door perfectie, maar door testen. Hoe gek het idee ook is, ze proberen het uit, ze leren en ze evolueren. Ideeën betekenen niets zolang je er niets mee doet.

# 2. Je weet niet wat je wilt

Productieve mensen weten welk resultaat ze willen behalen en ze behouden een klare kijk op het geheel. Je toekomst strategisch plannen voorkomt fouten en verhoogt de voorspelbaarheid. Plan je strategie voor dat je de tactiek plant. Een strategie is hetgeen jou onderscheid van de rest.

# 3. Je leert niet delegeren

Anderen iets laten doen, of iets beter laten doen dan jij, is het moeilijkste aan leiderschap. Maar miljonair worden kan je niet alleen. Voor je een team gaat samenstellen, moet je weten waar je naartoe wilt en welke mensen je daar voor nodig hebt. De meeste ondernemers nemen snel iemand aan en ontslaan traag terwijl het juist andersom moet zijn.

# 4. Je zoekt niet naar inkomsten met een hefboom

Een vast inkomen is OK, zeker in het begin. Maar wanneer je rijk wilt worden, moet je evolueren naar een hefboom. Met een vast inkomen, verkoop je je tijd voor geld. Je moet naar een manier zoeken dat je steeds meer betaald wordt, voor de tijd die je spendeert aan je werk.

# 5. Je kijkt naar jezelf i.p.v. naar de klant

Je gaat niet ondernemen voor jezelf, maar voor je klanten. Echte ondernemers die rijk worden, bieden oplossingen aan voor anderen. Ze houden er van om ‘problemen’ van anderen op te lossen. En daar betalen anderen dan veel geld voor. Je moet niet naar jezelf kijken, je moet kijken naar wat je (potentiële) klanten willen.

Bron: Entrepreneur