De aandelenmarkt Veel beleggers investeren een gelijke hoeveelheid geld over hun aandelen. Bij aankoop is iedere positie bijvoorbeeld zo’n €2.500 waard. Op deze manier heeft 1 positie geen te dominante plaats in de portefeuille. Dit is een goede strategie. Maar er zijn er ook die beweren dat je ook grotere bedragen kan beleggen in een kleiner aantal posities, DividendDiplomats heeft daar 5 goede redenen voor. Ook hier lichten we eens de andere kant van de medaille toe.

# 1. Minder (on)kosten

Stel dat je €7 betaalt per transactie. Leg je een order in van €1.000 dan bedraagt de kostprijs 0,70%. Leg je een order in van €2.500 dan daalt de gemiddelde kostprijs voor de transactie naar 0,28%. Met minder transacties met een hoger bedrag, daalt je gemiddelde kostprijs per transactie aanzienlijk. Hoe minder kosten, hoe meer rendament.

# 2. Sterkere focus

Wanneer je aandelen koopt voor een hoger bedrag, zal je meer onderzoek doen over welk aandeel je nu precies gaat kopen en aan welke prijs. Wanneer je meer geld op tafel legt, check je dubbel of dat het de investering wel waard is.

# 3. Minder opvolging

Als je meer research doet, ben je zekerder van je belegging en vereist het ook minder opvolging. Als je er zeker van bent dat je een goed bedrijf koopt, met een sterke balans aan een niet te dure prijs, is het zeker niet nodig om dagelijks naar je aandelenportefeuille te kijken.

# 4. Minder aandacht voor de markt

Minder opvolging van je eigen posities geldt ook voor de algemene markt. Op die manier win je tijd. Door meer doordachte aandelen te kopen, win je tijd en kijk je met een betere gemoedsrust naar de financiële markten. Je moet niet meer iedere beweging opvolgen, enkel de grote lijnen.

# 5. Sneller herinvesteren

Wanneer je een grotere positie koopt in een dividendaandeel, zal je meer dividend ontvangen. Dit geeft je de mogelijkheid om meer en sneller de opbrengst uit dividend te herinvesteren in de markt.