Huizenjacht

Terwijl de meeste mensen uitkijken naar de feestdagen, kan jij misschien wel eens de ‘deal’ van het jaar binnenhalen. Wanneer je op zoek bent naar een huis om te kopen, is december de beste maand van het jaar om toe te slaan. The most wonderful time of year … om een huis te kopen dus.

Deze 5 reden geven aan dat dit hét moment is om op huizenjacht te gaan.

# 1. Lagere prijzen

In de december kopen we zo goed als alles om cadeau te geven aan onze geliefden. Wat we niet kopen, is een huis. Dat kan in je voordeel spelen. Er zijn minder kopers op de markt en verkopers hebben sneller de neiging om nog voor het nieuwe jaar de knoop door te hakken. Minder kopers betekent ook minder concurrentie om de prijs op te drijven.

# 2. Gemotiveerde verkopers

Wie in december verkoopt, heeft dikwijls concrete plannen: een andere job, een nieuwe relatie, een nieuw financieel begin, … Het geeft je meer munitie om de verkoop in jou voordeel te laten kantelen.

# 3. Gemakkelijker om een lening te krijgen

Doordat er minder huizen worden verkocht, is december voor de banken ook een rustige maand. Wie wel een lening nodig heeft, kan gunstigere voorwaarden uit de brand slepen. Banken zullen maar wat graag een lening toekennen om die eindejaarsbonus nog wat op te smukken.

# 4. Snellere verbouwingen

Wil je nog iets verbouwen in het huis dat je hebt gekocht, is dit ook een van de beste momenten. Aannemers hebben het in deze periode ook rustiger en willen wel eens een extra inspanning doen om alsnog een extra opdracht in de wacht te slepen.

# 5. Flexibelere schema’s

Met de eindejaarsfeesten in het verschiet nemen er veel mensen verlof. Je kan van die verlofperiode gebruik maken om huizen te gaan bekijken. Zo moet je niet al je drukke weekends nog voller stoppen om jouw droomhuis te vinden.

Bron: Time Money