Rijker dan je denkt Rijk zijn is een relatief begrip. Rijk zijn is zoals gelukkig zijn, het is voor iedereen anders. Toch zijn er enkele universele redenen die kunnen aantonen dat je rijker bent dan je denkt. Hoe je het ook draait of keert, als deze 5 redenen op jou van toepassing zijn, ben je rijker dan je zelf vermoedt.

# 1. Je kan geld sparen

Veel mensen realiseren zich niet dat het niet zo belangrijk is hoeveel geld je verdient, maar dat het vooral belangrijk is hoeveel geld je overhoudt. Geld lost geen financiële problemen op, het is de manier waarop je omgaat met je geld dat de problemen kan oplossen of groter maken.

# 2. Je leeft comfortabel onder je stand

Onder je stand leven wil zeggen dat je minder geld uitgeeft dan je verdient. Onder je stand leven is een levensstijl die je moet leren of aangeleerd moet krijgen. Onder je stand leven is niet iets dat iedereen kan, daarom dat veel mensen verdrinken in hun schulden.

# 3. Je kan comfortabel op pensioen gaan

Pensioen is duur. Je moet 70% tot 80% van je huidige inkomsten vervangen. Een deel daarvan kan mogelijk van de overheid komen, garantie daarop is er echter nooit. Je zal het dus met minder moeten doen, en daar moet je op voorbereid zijn. Je pensioen is een lange periode met minder inkomsten. Wanneer je comfortabel op pensioen kan gaan, is dat een luxe.

# 4. Je bent niet gemotiveerd door geld

Geld is een bijproduct van succes. Veel miljonairs zijn niet rijk omdat ze veel geld willen verdienen, ze zijn rijk omdat ze een probleem hebben opgelost, omdat ze hun passie volgen, omdat ze hun bedrijf zo sterk mogelijk hebben gemaakt. Wanneer je de luxe hebt om de focus te leggen op je job en niet op je geld, zit je goed.

# 5. Je ziet geld als je vriend

We worden groot gebracht met het idee dat geld schaars is, dat het moeilijk te verdienen is en dat het nog moeilijker is om het te behouden. Maar geld is je vijand niet, het is je vriend. Behandel het dan ook als een vriend. Geld is niet het kwade dat voor ongelijkheid zorgt, geld is een middel dat je financiële onafhankelijkheid kan schenken. Bron: Business Insider