Cryptomunten hebben de laatste maanden duizenden mensen miljonair gemaakt. Maar dat is een trein die maar een paar keer in je leven voorbij komt. Om op het juiste moment op de juiste trein te zitten, moet je veel geluk hebben. Maar er zijn nog andere manieren om rijk te worden.

Het ideale is om een balans te vinden tussen materiële rijkdom en spirituele rijkdom. Materiële rijkdom gecombineerd met persoonlijke rijkdom en geluk kan je volgens self-made miljonair Daniel Ally enkel bereiken op 5 manieren.

Het belangrijkste is dat je rijkdom écht wilt. Daarna moet je ook van die rijkdom kunnen genieten. Iemand die zich kapot werkt ten koste van zijn gezin zal nooit de combinatie realiseren – net als iemand die volledig toegewijd is aan zijn gezin ten koste van zijn werk – aldus Daniel Ally.

Maar wat zijn nu de snelste manieren om rijk te worden?

# 1. Neem de mentaliteit aan van een producent

Maak de overstap van consument naar producent. Een consument eet pizza’s terwijl een producent pizza’s maakt. Bijna iedere miljonair produceert iets. Hun doel is niet om te eten, maar om te voeden. Uiteraard moeten producenten ook eten, maar het is niet de primaire doelstelling. Ze leren producten creëren die andere mensen helpen. Ga op zoek naar de oplossing van een probleem. Wie een probleem kan identificeren en daar een oplossing voor kan produceren, kan de rijkdom al beginnen tellen.

# 2. Ken je eigen waarde

Hoeveel ben je waard per dag? Heb jij je dagelijks salaris al berekend? Verdien je €100, €200 of €1.000 per dag? Er zijn zo’n 250 werkdagen in een jaar, je hebt dus €4.000 per dag nodig om op 1 jaar miljonair te worden. Wanneer je maar €100 per dag verdient, probeer het dan te verdubbelen. Hoe kan je dat verdubbelen? Door 2x zo hard te werken, door 2x zo veel klanten te bereiken, door 2x zo efficiënt te worden. Verhoog je eigen waarde om sneller miljonair te worden. Meten is weten. Je weet pas hoeveel inspanningen je moet leveren wanneer je weet hoeveel je waard bent.

# 3. Offer alles op

Veel miljonairs waren eerst arm en ze weten wat ze moeten opofferen om er te geraken. Je moet het ergste aankunnen om het beste te bereiken. Veel mensen zijn dan ook niet bereid de nodige risico’s te nemen. Stel jezelf altijd 2 vragen: Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’ – ‘Wat is het beste dat er kan gebeuren?’. De meeste willen het risico niet nemen omdat er geld mee gemoeid is, maar dat is juist wat er nodig is om rijk te worden.

# 4. Doe rijke activiteiten

De invloed van je omgeving is enorm. Diegene die zich omringen met arme, negatieve mensen zullen vaak arm blijven. Ze onderschatten de subtiele invloed van roddel, geweld en drama. Zoek activiteiten die rijke mensen ook doen. Het is ook een handige manier om je netwerk uit te breiden. Daarbij komt dat rijke mensen graag hun kennis delen. Je pikt er niet alleen de noodzakelijke contacten op maar ook de nodige tips om in de miljonairs hun voetsporen te treden.

# 5. Gebruik je talent

Iedereen heeft een talent. Sommige hebben meerdere talenten, maar iedereen heeft er minstens een. Cultiveer je talent en omring jezelf met mensen die je ondersteunen. Veel mensen geven hun talent op omdat de financiële en sociale druk te groot is om het te ontwikkelen. Je moet ook geen angst hebben om te falen, leer uit je fouten en zorg dat je beter wordt dan de rest. Je talent is een van je kostbaarste bezittingen. Talent in combinatie met de juiste dosis bovenstaande 4 tips is een bijna garantie op succes.

Bron: Business Insider