Veel mensen vergaren in de loop van hun carrière een grote expertise. Maar die expertise gebruiken ze veel te weinig voor eigen winst. Naarmate je groeit in je carrière, groeien ook de mogelijkheden en opportuniteiten om er zelf geld aan te verdienen, zonder dat je veel extra inspanningen moet leveren.

Let wel op dat onderstaand 5-stappenplan geen inbreuk is op je huidig contract.

Indien dat niet het geval is, kan jij jouw expertise gebruiken om in 5 stappen een passief inkomen uit te bouwen. Er zijn meer mensen op zoek naar jouw expertise dan je denkt.

Je kan je expertise online verkopen, niet via consultantopdrachten maar via een cursus. Een online cursus maak je 1 keer en je kan hem talloze keren verkopen. Hier en daar kan je de cursus wat aanpassen, maar eens de cursus klaar is, heb je er niet veel extra werk aan om er geld mee te verdienen. Dat noemen ze dan een passief inkomen.

Zo ga je tewerk.

-1. Traffic

Het maken van de cursus (geschreven, video, audio, …) moet uiteraard eerst gebeuren. Daarna moet je ervoor zorgen dat er mensen naar jouw cursus komen. Dat kan via blogs, sociale media, via influencers te benaderen, … wees creatief om een zo groot mogelijk publiek te bereiken met zo weinig mogelijk middelen.

-2. E-mails

Eens er bezoekers naar jouw promotieplaats komen, is het de bedoeling om e-mailadressen te verzamelen. Dat kan door een e-mailadres op te slaan van diegene die jouw cursus koopt. Maar om een groot aantal e-mailadressen te verzamelen, kan je ook iets gratis weggeven. Gebruik je netwerk om je freebies te verspreiden.

-3. Opvolging

Eens je verkeer hebt en de e-mailadressen automatisch binnen komen, moet je wel wat opvolging verrichten. Diegene die naar je promotieplaats komen maar niets kopen, zijn de belangrijkste om op te volgen. Ze hebben wel interesse, maar happen nog niet toe. Probeer ze op een andere manier te overtuigen om toch te converteren.

-4. Creëer een gevoel van schaarste

Creëer schaarste door maar x-aantal klanten toe te laten tot je cursus of slechts een bepaalde tijd een korting toe te staan. Hoe schaarser de aanbiedingen, hoe groter de kans dat de bezoekers overgaan tot een aankoop.

-5. Wees anders

De kans is groot dat je niet de enige bent die een cursus zal aanbieden. Het is nuttig om je ‘concurrenten’ op te zoeken en te volgen. Zorg dat je erbovenuit steekt en niet de zoveelste in de rij bent. Probeer anders te zijn zodat mensen naar jou komen en niet naar de rest.

  • Bron: Inc.com
  • Foto: Pixaby/SofiLayla