Duurste motor ter wereld

Ongeacht onze afkomst, opleiding, beroep of levensstijl, de meeste onder ons staan financieel (nog) niet waar ze willen staan. Verrassend genoeg zijn de redenen daarvoor bij de meeste mensen gelijkaardig. Om onbegrijpelijke redenen maken veel mensen dezelfde fouten. Ben jij ook nog niet rijk, kijk dan of een van deze foute schoenen aan jouw voeten past.

Maar er is goed nieuws!

Het is nooit te laat om het geweer van schouder te veranderen. Het is nooit te laat om de weg naar eeuwige rijkdom in te slaan. Wil je weten wat je moet veranderen, wil je weten waarom jij nog niet rijk bent? Lees dan snel verder …

# 1. Je geeft geld uit alsof je al rijk bent

Geld uitgeven en nieuwe dingen kopen is natuurlijk bijzonder leuk. Wie zien iets moois of we zien wat een ander heeft. De wereld rond ons is heel sterk geworden in het creëren van behoeftes. Dit zorgt ervoor dat we vaak meer geld uitgeven dan we verdienen. En als er één probleem is om rijk te worden, dan is het wel dat je meer uitgeeft dan er binnen komt. (Tips om dat te veranderen, vind je hier)

# 2. Je hebt geen plan

Zonder plan op korte, middellange en lange termijn ga je er niet komen. Zonder plan zijn er altijd excuses die in de weg lopen. Diegene die falen om te plannen, plannen om te falen. Een financieel plan lijkt iets dat veel tijd en energie kost, maar dat hoeft zo niet te zijn. In minder dan een uur per maand kan je al een zeer efficiënt financieel plan volgen. Volg het financieel plan van Slim Beleggen.

# 3. Je begint te laat

Elke jaar en elke maand dat verstrijkt, verlaagt je kans om rijk te worden. De beste dag om ermee te beginnen was gisteren, de 2e beste dag is vandaag. Het begint natuurlijk bij geld sparen en beleggen, daarna is het de kunst om dat geld extra geld te laten opbrengen. Zo werkt de kracht van samengestelde intrest. En die kracht is het sterkste naarmate je meer tijd hebt. Begin er dus NU aan.

# 4. Je klaagt liever dan dat je iets doet

‘Het leven is duur’ – ‘Ik kan niet sparen’ – ‘Beleggen is te risicovol’ – … excuses verzinnen is niet zo moeilijk, er iets aan doen wel. De schuld geven aan een ander is gemakkelijk, maar rijke mensen kijken naar zichzelf en niet naar anderen.

# 5. Je automatiseert niet

Wil je een klein geheim horen hoe je wél kan sparen en beleggen? Automatiseer, maak gebruik van betalingsopdrachten aan het begin van de maand. Wanneer je er een gewoonte van maakt om aan het begin van de maand geld aan de kant te zetten, ga je dat niet meer missen op het einde van de maand. Dan ga je leren leven met het budget dat nog rest. Wie spaart wat er op het einde van de maand nog over blijft, zal dikwijls op droog zaad zitten.

Bron: Time Money