Hoe rijk wil jij zijn op je 30e? Wil je een bankrekening met 6 cijfers? Dan moet je er zo vroeg mogelijk aan beginnen én je moet er het een en ander voor over hebben. Je moet niet gaan leven als een monnik en iedere euro in 2 bijten. Nee, er zijn veel aangenamere manieren om €100.000 te sparen.

We weten dat het tegenwoordig niet zo gemakkelijk is. Maar stel je even voor dat je op je 30e €100.000 hebt. Wanneer je dat kan beleggen aan een gemiddelde opbrengst van 7% per jaar, ga je op pensioen met meer dan €1 miljoen.

Mooi vooruitzicht, niet? Dit is wat je moet doen.

# 1. Vermijd schulden met een hoge rentevoet

Schulden op je kredietkaart om de nieuwste smart Phone te kopen, een persoonlijke lening om op vakantie te kunnen gaan, een autolening voor een auto die veel te duur is, … het zijn maar enkele voorbeelden van schulden die jongeren maken om toch maar mee te doen met de rest. Dit kost je enorm veel geld en brengt je in een vicieuze cirkel waar je nog moeilijk uit geraakt. Je moet niet boven je stand gaan leven als je een dikke bankrekening wilt.

# 2. Leef als een student

Het studentenleven is voor veel jongeren een van de mooiste periodes van hun leven. Maar eens ze gaan werken en geld verdienen, gaan ze anders leven. Als student heb je een mooi leven met weinig geld. Je kan dat mooie leven met weinig geld ook behouden terwijl je gaat werken. Dit zorgt ervoor dat je veel geld kan sparen. Het is niet belangrijk om zo veel mogelijk geld te verdienen, het is belangrijk om zo veel mogelijk geld over te houden.

# 3. Neem een 2e job

Weet je wat het grote voordeel is aan een 2e job? Je verdient meer geld en je hebt minder tijd om het uit te geven. Dit is toch de ideale combinatie om geld te sparen, niet?! Probeer iets te vinden waar je goed in bent en wat je graag doet, misschien groeit het nog wel uit naar een nieuwe carrière. Jongeren hebben het voordeel dat ze overal nog veel kansen krijgen. Grijp die kansen. Je wint er op zijn minst ervaring mee.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

# 4. Wees niet bang om te veranderen

De oude generatie zal je vertellen dat je niet te veel moet job-hoppen. Toch heeft dit zijn voordelen. Je krijgt niet alleen meer ervaring, maar wie het slim speelt kan ook nog eens iedere keer voor een loonsverhoging gaan. Let er wel op dat je niet té veel van job verandert, dit verhoogt de kans dat ze je nergens meer gaan aannemen.

# 5. Durf ‘Nee’ zeggen

‘Ja’ is de grootste vijand van je portefeuille. Ga je mee uit eten? Ga je voor de 3e keer mee op vakantie dit jaar? Ga je mee shoppen ook al hebben we niets nodig? … Is je antwoord altijd ‘Ja’ – schrijf die €100.000 dan maar op je buik. Je moet in het leven ook eens ‘Nee’ durven zeggen. Je bankrekening zal ongetwijfeld opgelucht ademhalen.

# 6. Begin klein en zet steeds grotere stappen

100K bij elkaar sparen, het lijkt een onmogelijke opdracht. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Begin klein en het zal veel gemakkelijker lijken. Stel dat je 20 jaar bent. Probeer dan niet €10.000 per jaar te sparen, maar €10.000 tegen je 23e en €25.000 tegen je 25e.

Dat ziet er ineens een stuk haalbaarder uit. Naarmate je ouder wordt, ga je normaal gezien meer verdienen waardoor je meer kan sparen. Ondertussen begint jouw geld ook voor jou te werken waardoor het doel van €100.000 met de jaren steeds realistischer wordt.

Bron: Time Money