passief inkomen

Rijk worden, een pensioen opbouwen, de financiële stress verminderen, … er zijn verschillende redenen waarom een passief inkomen een goed idee is. Het grote voordeel aan een passief inkomen is dat je er niet veel tijd en energie in moet steken, maar dat je wel geld verdient.

Een passief inkomen zal je meestal niet rijk maken, maar een extra stroom aan inkomsten kan wel een groot verschil maken. Een passief inkomen maakt alles veel gemakkelijker omdat je er in het begin geld en tijd in moet steken, maar daarna niet meer.

Geld is eigenlijk een ruilmiddel voor je tijd. De beste economische beslissing die je kan nemen is zo veel mogelijk betaald worden voor zo weinig mogelijk tijd. Een passief inkomen levert geld op terwijl je daar geen tijd in moet steken, de ideale combinatie.

# 1. Verhuur van vastgoed

Er zal altijd vraag zijn naar huurhuizen of –appartementen. Met de juiste investering kan je een mooi passief inkomen opbouwen. Let er wel op dat de inkomsten hoger liggen dan je kosten (lening, onderhoud, verzekeringen, belastingen, …).

# 2. E-boeken

Heb je een hobby waar je alles van weet? Ben je gepassioneerd door het een of het ander? Schrijf er een e-boek over. Doe wat onderzoek en begin te schrijven. Schrijf vanuit het standpunt dat je anderen wilt helpen. Een e-boek zal geen massa geld opleveren, maar enkele (tientallen) euro’s hier en daar tikken na verloop van tijd al door.

# 3. Advertenties

Heb je geen e-boek maar een blog, kan je advertenties laten zien op je blog. Enkele duizenden bezoekers per maand kunnen al een mooi bedrag aan advertenties opleveren. Of je kan aan affiliate marketing doen via je blog en commissies opstrijken van verkochte goederen op andere sites.

# 4. Koop een bedrijf

Er zijn meer bestaande bedrijven te koop dan je denkt. Dit kunnen ook internetbedrijven zijn waar de eigenaars op zoek zijn naar een exit. Met een aardige som geld kan je een (internet)bedrijf overkopen en alles hetzelfde laten. Let wel op dat je voldoende kennis hebt van het desbetreffende bedrijf.

# 5. Dividendaandelen

Dividendaandelen zijn de ideale manier om een passief inkomen op te bouwen. In België en Nederland betalen de meeste bedrijven 1 keer per jaar een dividend, maar in de Verenigde Staten is dat om de 3 maanden of zelfs maandelijks. Zo kan je met de beste dividendaandelen een regelmatig extra inkomen opbouwen.

Bron: Inc.com