Jaguar

Stephanie Synclair zei een decennialange carrière vaarwel om ondernemers te helpen slagen in hun dromen. Doorheen haar eigen carrière leerde ze welke mensen slagen en succesvol worden terwijl andere slimme koppen met hun neus tegen de muur liepen. Die laatste groep is het grootste door 5 type mensen.

Passie, intelligentie en motivatie zijn niet voldoende om veel geld te verdienen. Er komt meer bij kijken om je dromen om te zetten in succes. In haar boek “Shut Up and Do the Work“, heeft Synclair het over 5 types van mensen die nooit zullen slagen.

Gelukkig moet je niet wanhopen wanneer jij tot een van deze 5 types behoort.

-1. De dromer

De dromer spreekt voornamelijk uit verlangen. Hij weet dat het beter kan. De dromer heeft de mogelijkheid om een grote groep mensen te overtuigen. Maar daar stopt het dan ook. Zonder actie en doelen kan hij nooit zijn dromen realiseren.

-2. De wachter

De wachter leunt achterover en kijkt naar anderen. Ze geven nooit commentaar, ze doen nooit met iets mee en ze ondernemen al helemaal zelf geen actie. De wachter wacht op het juiste moment dat waarschijnlijk nooit zal komen.

-3. De hater

De hater is meestal wel een goed persoon, maar ze worden getroffen door afgunst. Ze voelen woede ten opzichte van het succes van anderen. Jaloezie is de vijand van succes. Je kan beter jaloezie gebruiken om te leren van het succes van anderen.

-4. De pessimist

Bij de pessimist is het beter om niets te proberen dan wel proberen en te falen. Ze hebben een grote dosis faalangst. Oplossing: Vraag je af wat het ergste is dat er kan gebeuren? Zo kan je die angst overwinnen.

-5. De rechter

De rechter be- en veroordeeld anderen en ze hebben schrik dat anderen hem be- en veroordelen. Rechters zijn de grootste vijand van zichzelf.

Wat kan je doen?

Mensen maken graag excuses, maar je kan je leven verbeteren, zegt Stephanie Synclair. Je wordt niet geboren in een van deze 5 categorieën. Het is nooit te laat om te veranderen.

Bron: CNBC