Jongeren die de arbeidsmarkt betreden, hebben het niet altijd even gemakkelijk. De financiële crisis heeft hun toekomst gefnuikt. De gouden jaren liggen achter ons. Maar de economie kruipt recht en er zijn kansen die vroeger onmogelijk waren. Wil je binnen 5 jaar miljonair worden, kan je dat best op een van onderstaande 6 manieren doen.

Onderstaande tips kunnen jou afzonderlijk rijk maken wanneer je dat op de juiste manier aanpakt. Je kan ze ook proberen te combineren om nog sneller je doel te bereiken.

-1. Een bedrijf starten

Een eigen bedrijf geeft je de grootste kans om snel miljonair te worden, maar succes is uiteraard niet gegarandeerd. Je hebt een goed idee nodig en je moet dat idee ook nog kunnen uitvoeren. Je zal jaren hard moeten werken en vele obstakels overwinnen, maar de beloning is er dan ook naar.

-2. Een mentor vinden

De meest succesvolle mensen in jouw industrie willen hun kennis wel eens delen. Ze kunnen daarbij een belangrijke rol spelen in de groei van jouw carrière. Studies hebben aangetoond dat een goede mentor een belangrijke rol kan spelen om inzichten en ervaringen op te doen waarmee je het verschil kan maken.

-3. Een product ontwikkelen

Tegenwoordig kan je via allerlei kanalen producten ontwikkelen en aan de man brengen. Een creatieve geest die een product kan ontwikkelen dat niet veel kost om te produceren heeft vandaag de dag de hele wereld aan zijn/haar voeten liggen.

-4. Een bedrijf overnemen

Waarom een eigen bedrijf uit de grond stampen als je er ook een kan overnemen? Zoek naar interessante bedrijven waarvan de eigenaar klaar is om op pensioen te gaan, of waar er een spijtig overlijden is gebeurd.

-5. Beleggen

Beleggen kan je vermogen maken of kraken. Er zijn manieren om snel veel geld te verdienen, maar daar staat dan ook veel risico tegenover. Met beleggen kan je wel op lange termijn rijk worden. Jongeren hebben het voordeel dat ze nog enorm veel tijd hebben. Dat is een voordeel dat je niet mag onderschatten op de aandelenmarkt.

-6. Een hoger salaris

De sleutel naar meer sparen, beleggen of investeren, ligt bij het inkomen. Hoe hoger je salaris, hoe meer geld je kan overhouden om te investeren. Een hoger beginsalaris geeft je ook hogere bonussen en premies. Je loon neemt ook sneller toe bij een loonsopslag. Met je salaris kan je wel degelijk een verschil maken.

Bron: Entrepreneur