De meeste miljonairs zijn ondernemers. Ondernemers kunnen dan ook de nuttigste tips geven over de beste investeringen die ze hebben gemaakt. Geld, tijd, visie, opofferingen, … ondernemen is veel meer dan alleen een bedrijf opstarten.

6 miljonairs geven de beste tips uit jaren ervaring om miljonair te worden.

Gary Vaynerchuk (CEO VaynerMedio met + $100 miljoen omzet)

Merknaam

Wanneer je het kan veroorloven, moet je in je merknaam investeren. Vaynerchuk zegt dat hij zo succesvol is omdat hij aan zijn merk bouwt, en niet verkoopt. Zijn merk loopt van grote projecten tot kleine dingen zoals een T-shirt. Een merk opbouwen op lange termijn brengt veel meer op dan producten verkopen op korte termijn.

Barbara Corcoran (Cocoran Group en Shark Tank)

Passie

Corcoran investeerde $100.000 in een jong technologiebedrijf omdat de passie enorm was bij de CEO. Ze begreep niet waarin ze investeerde, maar wist dat de CEO wel een manier zou vinden om te slagen. 5 jaar later verkocht ze haar deel voor $1 miljoen.

Tom Ferry (CEO Tom Ferry International)

Neem externe expertise aan wanneer nodig

Tom Ferry stond op een belangrijk punt in zijn carrière toen hij de legendarische creatieve denker Mike Vance onder de arm nam. Hij had alles gedaan om te bereiken wat hij kon met zijn mogelijkheden, maar om verder te groeien had hij externe expertise nodig.

Com Mirza (The $500 Million Man)

Liefde, leren en investeren

Com Mirza maakte 3 grote investeringen in zijn leven: A) de juiste partner kiezen waardoor hij zich rijk voelt ongeacht zijn welvaart. B) Veel geld spenderen om zijn kennis te verruimen van de dingen die hij graag doet. C) Investeren met een goede return on investment.

James Swanwick (CEO Swanwick Sleep)

Betaal om rijk te worden

James Swanwick had het moeilijk om te slagen als ondernemer. Hij ging naar tal van vrije trainingssessies tot hij besloot om $25.000 te betalen voor een one-to-one coach, Tai Lopez. Deze investering zorgde voor nieuwe focus, motivatie en actie. De juiste coaching kost geld, maar brengt nog veel meer op.

Jon Braddock (CEO van My Life & Wishes)

Investeer in jezelf

Continue blijven leren verbeterde de business en het leven van Jon Braddock. Steeds meer kennis zorgde ervoor dat hij kon blijven vooruit gaan. Kennis en informatie zijn bijzonder krachtige instrumenten: je maakt betere beslissingen, ziet sneller opportuniteiten en je wint inzichten om slechte deals te vermijden.

Bron: Business Insider