Geld tellen rijk worden

Rijk worden is niet eenvoudig, maar het wordt des te moeilijker wanneer er obstakels in de weg staan. Angst is een van de grootste obstakels. Er zijn verschillende soorten angst die in de weg staan tussen jou en je rijkdom. Zelfs de kleinste angst kan er al voor zorgen dat je niet veel verder geraakt dan een gewone bankrekening.

Ruim daarom deze 6 angsten op en de weg naar rijkdom ligt wagenwijd open.

-1. Faalangst

Faalangst heeft iedereen, maar het mag geen obstakel vormen om nieuwe dingen uit te proberen. Je kan je faalangst verlagen door veel te leren. Leer, lees of volg een cursus over het onderwerp waarin jij iets wilt bereiken. Verhoog je zelfvertrouwen en laat angst je plannen niet dwarsbomen.

-2. Angst van succes

Nog erger dan faalangst is angst voor succes. Met geld komt ook afgunst en jaloezie van vrienden, familie en concurrenten. Iedere succesvolle miljonair heeft kritiek gekregen wanneer hij of zij succesvol werd. Laat je niet tegenhouden door de afgunst van anderen. Succes en rijkdom gaan hand in hand.

-3. Angst om niet genoeg te hebben

Om veel te hebben, moet je geloven dat je veel zal krijgen. Maar je moet er ook iets voor doen, het komt niet vanzelf. Wanneer de angst van rekeningen en verplichtingen de bovenhand nemen, zal je ook nooit genoeg hebben. Je moet tevreden zijn met wat je hebt zodat alle energie gaat naar de creatie van meer in plaats van de angst van minder. Geloof in jezelf!

Lees hier ‘De ultieme (Gratis) gids voor je persoonlijke financiën

-4. Angst van een financieel drama uit het verleden

Een faillissement, een ontslag, een zware financiële tegenvaller, … het blijft in je geheugen zitten. Deze angst kan je in de toekomst verlammen omdat je niet opnieuw hetzelfde wil meemaken. Maar wanneer je leert uit deze tegenslagen uit het verleden, kan de toekomst alleen maar beter worden.

-5. De angst om iemand anders te vertrouwen … met jouw geld

Het is soms moeilijk om iemand te vertrouwen, zeker wanneer het over geld gaat. Een partner kiezen of iemand je financiën laten beheren, is niet vanzelfsprekend. Maar met meerdere personen kan je meer bereiken dan alleen. Zorg er voor dat je een goede research doet naar de betrouwbaarheid van de andere persoon.

-6. Angst om je guilty pleasures te verliezen

Wie rijk en succesvol wil worden, zal opofferingen moeten maken. Je zal veel tijd en energie in je carrière moeten steken. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor plezier. Succesvolle mensen weten een perfecte balans te vinden tussen werk en ontspanning. De ‘guilty pleasures’ zorgen er juist voor dat de volgende werkdag productiever is doordat de stress (even) verdwijnt.

Bron: Go Banking Rates