Een zeer kleine minderheid van de wereld is echt, maar dan ook echt rijk. De top 80 miljardairs hebben samen bijna $2 biljoen, een stijging van 50% ten opzichte van 4 jaar geleden. 2/3 van de rijke mensen in de wereld hebben hun fortuin opgebouwd vanaf 0. De meeste miljonairs/miljardair hebben zich dan ook meester gemaakt van onderstaande kunsten.

We schreven al dat rijke mensen steeds rijker worden omdat ze bepaalde unieke eigenschappen bezitten. Deze eigenschappen kan iedereen aanleren. Om je kans op succes nog meer te verhogen kan iedereen zich ook meester maken van de volgende vaardigheden.

# 1. Focus op 1 ding

Creatieve personen zullen zeggen dat ze vele talenten hebben. Maar je aandacht en energie spenderen aan al deze talenten zorgt er meestal niet voor dat je succesvol zal worden. De meeste miljonairs zijn rijk omdat ze extreem succesvol zijn in 1 ding. Leg de focus op wat je echt goed kunt.

# 2. Mindset

De juiste mindset is belangrijk. Eens je begrijpt dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, zal je niet meer afhankelijk zijn van je dromen maar zal je die dromen realiseren.

# 3. Spieren

Spieren? Jawel, spieren helpen het risico op kwetsuren verminderen, verhogen je metabolisme, verbeteren de kwaliteit van je slaap en versterken je zelfvertrouwen. Een gezond lichaam voor een gezonde geest, dus hup … naar de fitness om spieren te kweken.

# 4. Efficiëntie

Succesvolle mensen zijn extreem efficiënt. Ze maken snel beslissingen en ondernemen direct actie om te doen wat er moet gebeuren.  Ze gebruiken hun kostbare tijd zo efficiënt dat ze veel meer gedaan krijgen dan andere mensen. Tips om efficiënter te werken: automatiseer zo veel mogelijk en outsource wat te veel energie kost. Denk aan punt #1.

# 5. Inspireer anderen

Mensen voelen zich aangetrokken tot mensen die inspirerend overkomen. Inspirerende mensen geven anderen een goed gevoel. Om anderen te inspireren moet je vooral in jezelf geloven.

# 6. Mediteer

Ja hoor, ook meditatie hoort erbij. Meditatie heeft ontzettend veel voordelen. Op regelmatige tijdstippen mediteren maakt je kalm, geeft je een klare kijk, schenkt dankbaarheid en biedt je een andere kijk op de wereld.