Richard Branson boek

Of je nu een miljoenenbedrijf uit de grond wilt stampen of uiterst succesvol worden in je vakgebied, de beste manier om er te geraken is door te leren van de beste. Er is geen betere leerschool dan de kennis van enkele miljardairs. 7 interessante boeken zetten jou op weg naar eeuwige roem.

Van de inzichten van Bill Gates naar de leiderschapslessen van Richard Branson tot de wijsheden van Marc Cuban. Zelfs van Donald Trump kan je nog iets leren. Er zijn honderden bladzijden die jou kunnen leren hoe je de wereld moet veroveren.

Boek 1: The Virgin Way door Richard Branson

Branson zelf heeft nog nooit een boek gelezen over leiderschap, maar zijn 50 jaar ervaring geeft hem een idee of 2 hoe je een bedrijf moet leiden naar succes. ‘The Virgin Way’ geeft lessen management, ondernemen en hoe je de juiste mensen kan aannemen. Branson praat over zijn successen en zijn falingen.

Boek 2: Onward door Howard Schultz

Schultz nam in 2000 ontslag als CEO van Starbucks om in 2008 terug te keren om de koffieketen uit het slop te trekken. In dit boek legt Schultz uit hoe hij Starbucks terug op de rails kreeg. Je kan lezen hoe hij moeilijke beslissingen moest nemen (zoals 7.000 winkels tijdelijk sluiten) om Starbucks opnieuw te laten groeien. Het is een echte inspiratie voor het doorzettingsvermogen van ondernemers.

Boek 3: How to Win at the Sport of Business door Mark Cuban

In dit boek schrijft de miljardair zijn inzichten neer over zijn ondernemerschap. Hij schrijft over zijn vooruitgang van slapen op de zetel bij zijn vrienden tot het leiden van een bedrijf dat hem multimiljardair maakte. Hoewel hij niet veel wist van computers, spendeerde Cuban zo veel tijd aan het leren over de software die zijn bedrijf verkocht dat hij al zijn concurrentie in de vernieling reed.

Boek 4: Business @ the Speed of Thought door Bill Gates

In het boek geschreven door de rijkste persoon ter wereld wordt technologie gelinkt aan business. Het boek werd geschreven in 1999 maar is vandaag nog even relevant als bijna 2 decennia geleden. Aan de hand van voorbeelden zoals Microsoft en General Motors laat Gates zien hoe bedrijven gebruik maken van technologie om hun werking te verbeteren.

Boek 5: Bloomberg by Bloomberg door Michael Bloomberg

Michael Bloomberg is voormalig burgemeester van New York en de mediamagnaat van het imperium Bloomberg. Hij beschrijft hoe hij carrière maakte bij Salomon Brothers, er ontslagen werd en het geld van zijn ontslagpremie gebruikte om Bloomberg op te richten. Dit boek zit vol met waardevolle, eerlijke inzichten over leiderschap en management.

Boek 6: Think Like a Champion door Donald Trump

Uiteraard heeft Donald Trump het in dit boek over zijn eigen persoonlijk en financieel succes. Trump combineert anekdotes met ervaringen en inspirerend advies. Hij legt de nadruk op het promoten van de het sterkste merk: jezelf.

Boek 7: Soros on Soros door George Soros

Georges Soros overleefde de holocaust om daarna een van de meest intelligente miljardairs te worden. Hij combineert persoonlijke anekdotes met theorieën over financiën en politiek. Hij schrijft openlijk over zijn successen en falingen. Zijn controversiële opinies maken dit boek bijzonder interessant om te lezen.

Bron: Business Insider