boeken over geld en succes

Uit onderzoek blijkt dat 88% van de rijke mensen minstens 30 minuten per dag leest. De rijkste persoon ter wereld, Bill Gates, leest 1 boek per week. De 2e rijkste persoon ter wereld, Warren Buffett, leest minstens 6 uur per dag. Als het voor hen werkt, kan het ook voor jou werken.

Onderstaande 7 boeken van persoonlijke financiën tot beleggen kunnen jou de komende 12 maanden op weg zetten naar een rijkelijk leven vol geld en plezier.

# 1. “Think and Grow Rich” door Napoleon Hill

Napoleon Hill onderzocht het gedrag van 500 self-made miljonairs waaronder bekende namen als Andrew Carnegie, Henry Ford en Charles M. Schwab voor hij het boek schreef in 1937. Dit boek is een tijdloze klassieker die iedereen die rijk wil worden gelezen moet hebben. Hill gebruikt amper de woorden ‘geld’, ‘rijk’ of ‘financiën’ maar graaft naar de psychologie achter het succes van rijke mensen. Dit boek leert je hoe je moet denken om rijk te worden.

# 2. “The Little Book of Common Sense Investing” door John C. Bogle

Een van de meest effectieve manieren om rijk te worden, is door te beleggen. Ten minste, wanneer je weet wat je doet. John C. Bogle, oprichter van de Vanguard Group (’s werelds grootste aanbieder van ETFs), legt in detail uit hoe je simpel en efficiënt kan beleggen om rijk te worden.

# 3. “Tools of Titans” door Tim Ferriss

Wat is er nodig om miljardair te worden? Bestseller auteur Tim Ferriss legt in zijn boek de dagelijkse routines en gewoontes uit die succesvolle mensen hanteren. Ferriss interviewde meer dan 200 uiterst succesvolle mensen om de ‘geheime’ formule te ontrafelen.

# 4. “Rich Dad Poor Dad” door Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki weerlegt de mythe dat je veel geld nodig hebt om rijk te worden. Hij vertelt het verhaal van 2 vaders – zijn eigen vader en die van een vriend. Hij legt uit hoe je toch rijk kan worden met een klein salaris. De vader met een hoog salaris wordt in zijn verhaal niet rijk terwijl de vader met een klein salaris daar wel in slaagt. Hoe dat komt, lees je in het boek.

# 5. “How Rich People Think” door Steve Siebold

Siebold, op een gegeven moment platzak, interviewde honderden miljonairs en miljardairs om te achterhalen wat zij gedaan hebben om zo rijk te worden. Hij leerde dat om rijk te worden, je moet denken als iemand die rijk is. Op dat moment kwam het geld vanzelf naar Siebold toe.

# 6. “The Power of Broke” door Daymond John

Shark Tank belegger en oprichter van FUBU begon zijn carrière met $40. Hij bouwde zijn bedrijf uit tot een merk dat $6 miljard waard is. Maar onderweg heeft hij menig obstakel moeten overwinnen. Zo verloor hij al eens al zijn geld. Maar geen geld op de bankrekening mag jouw succes niet in de weg staan, aldus Daymond John. Platzak zijn, heeft 1 groot voordeel: je wordt creatiever en zoekt naar uitzonderlijke oplossingen die later veel kunnen opbrengen.

# 7. “You Can Negotiate Anything” door Herb Cohen

Veel mensen vergeten dat een hoger salaris kan leiden naar meer rijkdom. Meer verdienen is een strategie die te veel over het hoofd wordt gezien. Met dit boek kan je leren hoe je aan jou baas een loonsverhoging moet vragen.

# Bonus: Rijk worden in 6 simpele stappen door Slim Beleggen

In dit boek leggen we jou uit hoe jij de controle over je geld kan krijgen én behouden. Je leert wat je wel en niet moet doen om een zorgeloos financieel leven te leiden met je netto vermogen als leidraad. 6 simpele stappen die uiteindelijk je leven veranderen.

Bron: CNBC