Wil je rijk worden, bestudeer dan de gewoontes van super rijke mensen. Steve Siebold omschrijft dit in zijn boek ‘How Rich People Think’ als ‘De enige persoon die je kan leren om een miljonair te worden, is een miljonair’. Het kan dus zijn dat je je levensstijl op de een of andere manier moet veranderen. Maar wie écht miljonair wil worden, moet dat er voor over hebben.

# 1. Mediteren

Volgens wetenschappers heeft meditatie mentale en fysieke voordelen. Dit gaat van een beter geheugen tot een sterker immuunsysteem. Ray Dalio zegt dat het zijn beste ingrediënt is tot succes. Jack Dorsey van Twitter en Square mediteert ook dagelijks.

# 2. Geld schenken aan een goed doel

Succesvolle mensen willen niet alleen heel rijk worden, ze willen de wereld ook beter maken. Ze doen dit door middel van hun bedrijf of door middel van schenkingen aan goede doelen. Media magnaat Michael Bloomberg schonk al meer dan $3 miljard aan goede doelen. Warren Buffett en Bill Gates hebben de ‘Giving Pledge’ opgericht waarbij de rijkste mensen ter wereld beloven om 99% van hun vermogen weg te geven.

# 3. Ze staan vroeg op

De vroege vogel vangt de lekkerste worm. Tim Cook, Jack Dorsey, Richard Branson, … het zijn maar enkele namen van succesvolle ondernemers die er al een halve werkdag hebben opzitten terwijl de rest van de concurrentie nog ligt te slapen.

# 4. Ze leven onder hun stand

Het is niet omdat je miljoenen op je bankrekening hebt staan, dat je ze ook allemaal moet uitgeven. Veel van de rijkste mensen ter wereld blijven onder hun stand leven. Buffett woont bijvoorbeeld nog in zijn huis dat hij tientallen jaren geleden kocht.

# 5. Ze volgen hun passie

We moeten waarschijnlijk bijna heel ons leven werken. Je kunt dus maar beter iets doen dat je graag doet. Wie zijn passie volgt, is op zoek naar succes, niet naar geld. Maar geld is een bijproduct van succes en dat volgt in vele gevallen vanzelf. Wie nog niet gevonden heeft wat hij/zij graag doet, moet blijven zoeken. Je zal zelf weten wanneer je het gevonden hebt.

# 6. Ze lezen

Veel miljardairs staan erom bekend dat ze veel lezen, heel veel. Warren Buffett leest 80% van zijn dag, Mark Zuckerberg leest een boek om de 2 weken, Elon Musk leerde raketten bouwen door boeken te lezen, …

# 7. Ze zijn zelfstandig

Je kan heel traag miljonair worden via de juiste aanpak op de aandelenmarkt in combinatie met een spaarzaam leven … OF je kan je eigen bedrijf beginnen. Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Evan Spiegel, … ze zijn allemaal begonnen met een idee, met hun eigen bedrijf. De miljardenbedrijven van nu waren vroeger ook slechts een idee.

Bron: B.I.

Foto Credit: iStock