Wanneer je dit artikel leest, heb je stiekem de droom om ooit veel geld te verdienen. De nadruk ligt hier op ‘ooit’ want het blijkt moeilijker te zijn dan je dacht. Geen nood, je bent in het goede gezelschap van tienduizenden anderen. Het verschil is dat jij nu kan te weten komen wat je allemaal verkeerd doet. Rijk worden is niet alleen een kwestie van iets juist doen, het is ook een kwestie van iets niet verkeerd doen.

Bepaalde gewoontes en talenten helpen je wel meer te bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Wie de valkuilen kan omzeilen, kan ook meer bereiken dan anderen. Wat Buffett zegt over de aandelenmarkt, geldt eveneens voor je persoonlijke financiën: winnen is in eerste instantie niet verliezen.

Onderstaande fouten garanderen dat je niet rijk zal worden. Deze 7 fouten vermijden, kan dus zeker en vast geen kwaad om de tocht naar financiële rijkdom succesvol te bewandelen.

# Fout 1. Kopen wat je niet kan betalen

Boven je stand leven is de kortste weg naar financiële problemen. Een andere veel voorkomende fout is je levensstijl aanpassen wanneer je meer gaat verdienen. Zorg dat je meer verdient dan je uitgeeft en wanneer je inkomsten omhoog gaan, kan je dat extra geld gebruiken om je rijkdom uit te breiden in plaats van meer te consumeren.

# Fout 2. Denken dat je het niet verdient om rijk te zijn

Veel niet-rijke mensen geloven dat rijkdom alleen weggelegd is voor de ‘happy few’. Maar we leven in een kapitalistische maatschappij waar iedereen evenveel recht heeft op rijkdom. Maar je moet die rijkdom wel willen creëren, ongeacht wat anderen denken.

# Fout 3. Afhankelijk zijn van 1 inkomstenbron

De meeste miljonairs zijn niet afhankelijk van 1 inkomstenbron. Ze ontwikkelen er verschillende … 3 lijkt het magische nummer te zijn. 65% van de miljonairs had minstens 3 inkomstenbronnen voor ze hun eerste miljoen vergaarden.

# Fout 4. Tevreden zijn met wat je al weet

Rijke en succesvolle mensen zijn constant bezig met hun brein te trainen. Ze willen de hele tijd bijleren en nieuwe capaciteiten aanleren. Je moet in jezelf investeren, je moet niet wachten tot je baas of werkgever je extra training aanbiedt.

# Fout 5. Werken voor geld

Als je werkt voor geld, geef je de macht aan je werkgever. Wie er niet voor kan zorgen dat hij geld verdient in zijn slaap, zal werken tot hij sterft. Werken voor geld is wat ze je leren in school, maar wie zijn geld voor hem kan laten werken, zal rijker worden dan de rest. Laat je geld voor jou werken door je eigen baas te worden, je eigen bedrijf te starten of door te investeren.

# Fout 6. Niet sparen als je jong bent

Op het einde van de dag/maand is het niet belangrijk hoeveel je verdient, maar hoeveel je overhoudt. Je moet jezelf eerst betalen. En daar moet je zo vroeg mogelijk mee beginnen. Hoe sneller je geld spaart, hoe meer dat geld ook geld kan opbrengen.

# Fout 7. Te veel willen sparen

Dit lijkt tegengesteld aan punt #6. maar dat is het niet. Je moet zoveel mogelijk geld overhouden om te sparen, maar met je geld op een spaarrekening te laten staan, kom je er ook niet. Je moet risico’s durven nemen … berekende risico’s uiteraard.

Bron: Business Insider