Warren Buffett kantoor (2)

Wanneer je in het hoofdkwartier van Berkshire Hathaway op zoek gaat naar het kantoor van de CEO zou je denken dat het bedrijf een eenvoudige, middelmatige onderneming is. Maar het kantoor behoort toe aan een uitzonderlijke belegger, miljardair Warren Buffett.

In dit kantoor werkt het Orakel van Omaha al 50 jaar. Doorheen de tijd verzamelde hij enkele items die wat inzichten verschaffen aan de persoon en de belegger Warren Buffett.

Dit is wat je er kan terugvinden.

# 1. De eerste balans

In 1956, op 25-jarige leeftijd, richtte Buffett met een kleine groep vrienden en familie zijn eerste investeringsfonds op. In de hal naar zijn kantoor hangt de eerste, door de meester zelf getypte, balans. Op de balans stond een totaal van $109.718,32 waarvan $1.359,32 in handen van Buffett. Buffett berekende dat een investering van $10.000 toen nu ruim $810 miljoen waard is.

# 2. Sportherinneringen

Buffett is een fan van het Nebraska football team en heeft verschillende gesigneerde petten, ballen en truitjes. Hij heeft ook een gesigneerde trui van enkele New York Yankees waaronder die van Ted Williams. Dat herinnert hem aan het boek over Williams “The Science of Hitting”. De les in dat boek is: wachten op de juiste bal, net als de filosofie van Buffett.

# 3. Herinneringen aan zijn vader

Howard Buffett was een zakenman, belegger en een Republikeins politicus. Buffett heeft enorm veel respect voor zijn vader, kreeg onvoorwaardelijke liefde en werd gesteund in alles wat hij deed.

# 4. Een heel speciale Inbox

In dit digitale tijdperk heeft Buffett een bijzonder speciale Inbox op zijn bureau staan. Het is gemaakt van hout en er staat in grote, rode letters “TOO HARD” op. Deze doos is ontworpen om Buffett constant eraan te herinneren welke beleggingsideeën te moeilijk zijn.

# 5. Oude tv en meubels

Hoewel Buffett het geld heeft om het nieuwste en modernste kantoor ter wereld te laten inrichten, staan er oude meubels en lederen stoelen. Wanneer hij naar het financiële nieuws kijkt, gebruikt hij nog een oude tv in plaats van een moderne flat screen. Het toont de zuinigheid aan die Buffett siert als mens.

# 6. Een open ruimte waar een computer zou kunnen passen

Warren Buffett maakt geen gebruik van een computer in zijn kantoor. Buffett gebruikt dus ook geen e-mail. De enige e-mail die Buffett ooit stuurde, werd gebruikt in een rechtszaak. Het was ineens de laatste e-mail die hij ooit verstuurde.

# 7. Heel veel leesmateriaal

Buffett leest 80% van zijn dag, geprint leesmateriaal. Jaarverslagen, financiële verslagen, boeken over beleggen, … Buffett las 50 jaar lang het jaarverslag van IBM vooraleer hij in 2011 besloot te investeren. Het digitale tijdperk heeft geen vat op Buffett en ook niet op zijn welvaart.

Bron: Sparkfin

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>