eerste miljoen

We hebben het hier al dikwijls geschreven ‘miljonair worden is niet zo moeilijk’. John Rampton kan erover meespreken. Hij werd al 3 keer in zijn leven miljonair. Met de nodige toewijding, geduld en focus kan iedereen miljonair worden.

Het moeilijkste is natuurlijk dat eerste miljoen behalen. Daarna loopt alles vanzelf, zegt Rampton. Maar waarom is het zo moeilijk om aan dat eerste miljoen te geraken? Volgens Rampton ligt dat aan enkele fouten die tussen jou en je eerste miljoen staan.

# 1. Je denkt niet op de juiste manier

Rijke mensen denken op een heel andere manier. Ze zien bijvoorbeeld geld als een middel om te investeren, niet om te consumeren. Miljonairs maken dan ook keuzes die jij niet maakt. Om je eerste miljoen te verdienen, moet je beginnen denken als een miljonair. Een lege portemonnee heeft nog nooit iemand tegengehouden. Alleen lege hoofden kunnen dat doen.

# 2. Je wil alles te perfect doen

Niets is perfect, perfectie bestaat niet. Hoe sneller je dat accepteert, hoe sneller je vooruit kan in het leven. Hoe meer tijd je spendeert aan het perfectioneren van je idee, hoe meer tijd je geeft aan de concurrentie om te winnen. Perfectie is niet nodig, je kan altijd evolueren.

# 3. Je geeft alles uit

Wanneer mensen meer geld beginnen te verdienen, gaan ze automatisch ook meer geld uitgeven. Dat is verkeerd. Je moet je levensstijl behouden en het extra geld gebruiken om te investeren. Zo creëer je een hefboom waardoor je rijkdom steeds sneller toeneemt. Solvabiliteit is een kwestie van mentaliteit, niet van inkomen.

# 4. Je verwachtingen zijn onrealistisch

Je moet groot genoeg denken om grootse dingen te bereiken. Maar je moet daarin ook niet overdrijven. Rijke mensen denken groot, maar realistisch. Ze beseffen goed dat rijkdom niet van de ene op de andere dag komt. Je bent beter anoniem rijk dan opzichtig arm.

# 5. Je plant niet op lange termijn

Miljonairs hebben altijd een plan klaar op lange termijn. Ze weten waar ze naartoe willen en wat er nodig is om dat te bereiken. Dit geeft hen de mogelijkheid om te anticiperen op tegenslagen en uitdagingen die ongetwijfeld zullen volgen. Rijke mensen maken plannen voor generaties, arme mensen maken plannen voor zaterdagavond.

# 6. Je spendeert tijd met de verkeerde mensen

Laat je niet associëren met de verkeerde mensen. Dat zijn de doemdenkers, de neezeggers, de mensen die je vertellen dat je je dromen niet kan realiseren. Ga om met mensen die op eenzelfde manier denken, die gepassioneerd zijn, die willen bouwen aan de toekomst. Tevredenheid maakt rijke mensen arm, ontevredenheid maakt arme mensen rijk.

# 7. Je doet alles zelf

Het is onmogelijk om alles zelf te doen. Je moet je tijd en energie steken in datgene waarin jij het beste bent, de rest moet je overlaten aan andere mensen. Je zwakke punten moet je uitbesteden. Goede resultaten komen vanzelf wanneer je de verleiding kan weerstaan. Bron: B.I.