Wanneer je naar miljardairs als Richard Branson, Mark Zuckerberg, Elon Musk, … kijkt, dan spat het enthousiasme van deze mensen er vaak af. Ze zijn enorm gemotiveerd om te slagen in hun missie. 90% van hun motivatie komt door dagdagelijkse gewoontes. Niet toevallig zijn er veel van deze gewoontes die bij de meeste superrijken terugkomen.

Dit zijn 7 gewoontes die miljoenen kunnen opbrengen. Ook voor jou want iedereen kan ze toepassen.

# 1. Gebruik een To-Do lijst voor de volgende dag

Schrijf iedere dag voor het slapen gaan je belangrijkste activiteiten op die de volgende dag moeten gedaan worden. Dit is een sleutel tot succes. Warren Buffett zegt bijvoorbeeld dat je de 10 belangrijkste taken moet opschrijven in volgorde van belangrijkheid. Je schrapt de laatste 7 en focust op de 3 overgebleven taken.

# 2. Een gezond lichaam en geest

90% van de superrijken lassen iedere dag tijd in om lichaam en/of geest te trainen. De ene doet aan sport, de andere doet aan meditatie … of beide. Vooral meditatie is in opmars omdat het stress verdrijft en het hoofd vrijmaakt om volledig geconcentreerd aan het werk te gaan. Het is niet belangrijk hoeveel je werkt, maar hoeveel werk je gedaan krijgt.

# 3. Doelstellingen

95% van de superrijken heeft doelstellingen op lange, middellange en korte termijn. Het is ook een dagdagelijkse gewoonte om deze doelstellingen te evalueren en waar nodig bij te sturen. Self-made miljonair Grant Cardone schrijft zelfs meerdere keren per dag 10 doelstellingen op om gefocust te blijven.

# 4. Wees dankbaar en positief

Wees dankbaar en kijk naar de positieve dingen in plaats van tijd en energie te verspillen aan negatieve ervaringen. Gedachten is de taal van de hersenen en gevoelens is de taal van het lichaam. Zorg dat beide met elkaar overeen komen om de echte kracht in jezelf naar boven te laten komen.

# 5. Ontwikkel jezelf

Superrijken blijven nieuwe dingen leren, ze blijven lezen om beter en slimmer te worden. Ze hebben meestal een lijst aan artikels, boeken, podcasts, … die ze nog willen beluisteren en lezen. Iemand die zegt dat hij een expert is, legt zich neer bij het feit dat hij niets meer te leren heeft. Maar er is altijd iets nieuws te leren.

# 6. Netwerken

Je netwerk bepaalt hoeveel je waard bent. Superrijken zoeken andere rijken op om hun netwerk uit te breiden. Zo blijven ze ‘on top of the game’. Probeer zo veel mogelijk nieuwe mensen te leren kennen, en laat daarna van je horen zodat het contact ‘warm’ blijft.

# 7. Blijf verantwoordelijk

Jij bent de enige die verantwoordelijk is voor wat je doet. Indien er fouten gemaakt worden, moet je de verantwoordelijkheid durven opnemen en ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt. Zoek iemand van je eigen niveau en spreek af om wekelijks verantwoording aan elkaar af te leggen. Deel met elkaar wat je bereikt hebt, wat je doelen zijn, wat je verkeerd deed en welke lessen je hebt getrokken.

Bron: Entrepreneur