Self-made miljonairs - 2 Self-made miljonairs, ondernemers, CEO’s, … het zijn allemaal succesvolle, rijke mensen die volgens de publieke opinie ‘het gemaakt hebben’. Wat velen echter vergeten is dat deze mensen ook hun moeilijkheden hebben moeten overwinnen. De meeste rijke mensen hebben in hun 20-er jaren ook fouten gemaakt, zelfs financiële fouten. Ze leerden uit die fouten en dat maakt hen zo succesvol vandaag. Hun tips zijn dus van goudwaarde. Dit is wat een aantal succesvolle rijken mensen graag hadden geweten toen ze nog jong waren: John Paul DeJoria, medeoprichter van John Paul Mitchell Systems en Patrón tequila

Zorg voor een noodfonds. Voor je gaat beleggen of voor je een eigen bedrijf opstart, moet je over een voldoende financiële buffer beschikken. Het is belangrijk om een noodfonds te hebben van 3 tot 6 maanden zodat je de tijd hebt om je idee uit te voeren.

Tim Ferriss best-selling auteur van “The 4-Hour Workweek

Kennis is belangrijker dan een job. In je 20-er jaren moet je voorrang geven aan kennis en ervaring dan aan inkomen. Wat zou je verkiezen: een beetje meer verdienen in je jonge jaren of veel meer verdienen in je 30-er jaren (en later)? Het is vooral belangrijk om kennis en ervaring op te doen. Verkies daarom de beste job bij de beste mensen boven geld.

Alexa von Tobel, oprichter en CEO van LearnVest.com, auteur van “Financially Fearless

Je hebt een plan nodig voor je geld . Geen plan hebben is ook een plan, maar een heel slecht plan. Een gebrek aan kennis van je persoonlijke financiën kan je later nog zuur opbreken. Leer over persoonlijke financiën en zorg dat je weet waar je geld naartoe gaat in plaats dat je jezelf afvraagt waar het gebleven is.

Blake Mycoskie, oprichter van TOMS

Doe wat je graag doet in plaats van te werken voor geld. Volg je passie in plaats van te werken voor geld. Diegene die hun passie volgen zijn diegene die het meeste succes behalen. En met succes volgt meestal ook het grote geld.

Kevin Cleary, CEO van Clif Bar & Company

Begrijp de kracht van beleggen. Hoe jonger je begint met beleggen, hoe beter. Beleggen is nog altijd de beste manier om een vermogen op te bouwen, maar je moet wel weten wat je doet. Dit kan alleen door ervaring. Wanneer je jong bent, heb je veel meer financiële mogelijkheden en vrijheden, maak daar gebruik van.

Matt Maloney, CEO van GrubHub

Geld maakt niet gelukkig. Geld bepaalt niet hoe gelukkig je bent. Passie drijft interesse, interesse zorgt voor focus en engagement. Focus en engagement zijn nodig om succesvol te worden. Geld is slechts een bijproduct van succes. Laat succes je gelukkig maken, niet geld.

Elliot Weissbluth, CEO van HighTower

Maak geen schulden, tenzij je eraan kan verdienen. Het is verleidelijk om een lening aan te gaan, maar een lening dient enkel voor een lange termijn investering waar je in de toekomst nog aan kan verdienen. Dit kan een huis zijn of een opleiding, maar het is al moeilijk om geld te verdienen aan een auto of een vakantie.