BMW M3

De legendarische M3-reeks van BMW werd in 1986 geïntroduceerd. Het werd een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en een trendsetter voor de volgende generatie sportieve wagens. De besturing, kracht en businesslook werken vandaag nog steeds.

Vorig jaar verkocht BMW 63.000 auto’s in de M-klasse waarvan het grootste deel in de M3/M4 modellen. De BMW M3 is in feite de Rolex onder de auto’s. En 31 jaar na de lancering is de auto nog even relevant als voorheen.

Dit zijn 7 redenen waarom wij nog steeds van de BMW M3 houden:

-1. De besturing is standaard manueel

In Europa schakelen we nog veel manueel, maar in de Verenigde Staten rijdt de meerderheid via een automatische schakelbak. Dit neemt in Europa ook toe. Maar de BMW M3 is standaard nog steeds uitgerust met een manueel schakelsysteem.

-2. Originele kleuren

Nieuwe modellen kunnen uitgerust worden met een unieke, originele kleur. Op die manier kan jij jouw auto onderscheiden van de andere saaie kleuren op de weg.

BMW M3 (2)

-3. Je ziet hem niet graag vertrekken maar wel graag gaan

De achterkant van de BMW M3 is gewoon adembenemend, met de 4 uitlaatpijpen onder een perfect uitgetekende koffer.

-4. Luxe-opties

De meeste autoproducenten proberen de sportwagens zo licht mogelijk te maken en daarvoor worden dingen opgeofferd. De BMW M3 heeft verschillende luxe-opties die niets afdoen aan de prestatie van de auto.

BMW M3 (4)

-5. Enkel de essentiële technologie

Het uitmuntende iDrive systeem is standaard en met een extra pakket voor €3.500 heb je alle essentiële technologie die nodig is (parkeer assistent, achteruitkijkcamera, wifi en draadloos opladen van mobiele toestellen, …)

-6. Pure snelheid

Van 0 tot 100 km/uur in 3,8 seconden en een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Hiermee is de BMW M3 net iets sneller dan de Porsche 911 Carrera en de Porsche Panamera die duurder zijn.

BMW M3 (3)

-7. Je krijgt waar voor je geld

De standaardprijs begint bij €60.000 en met enkele belangrijke pakketten zoals technologie, comfort en performance kom je op zo’n €85.000 uit. Dat is aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld de Porsche Panamera, €140.000, of de Mercedes-Benz AMG S63, zo’n €138.000.

Bron: Bloomberg

Foto’s: Hannah Elliott/Bloomberg