De aandelenmarkt is de beste plaats om een groot vermogen op te bouwen, maar gemakkelijk is dat niet. De aandelenmarkt gaat nu eenmaal op en neer. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar wanneer je jouw bankrekening ruïneert, zal van een vermogen opbouwen op de aandelenmarkt ook geen sprake zijn.

Gemiddeld genomen stijgt de aandelenmarkt met 7% per jaar. Dit wil zeggen dat je jouw vermogen kan verdubbelen om de 10 jaar. Wie op zijn 25e begint, kan dus 4 keer zijn vermogen verdubbelen, zonder extra inleg. Dat is aan de eindmeet maal 16!

Deze 7 tips zorgen ervoor dat jouw bankrekening up-to-date blijft zodat je vermogen rustig kan groeien op de aandelenmarkt.

# 1. ‘Nee’ zeggen

Zeg nee tegen overmatige uitgaven: impulsaankopen: nee, veel drinken: nee, gokken: nee, … conclusie: je bankrekening zal blij zijn wanneer je deze kostelijke negatieve gewoontes kan vermijden.

# 2. Beleg zoals je verdient

Voor de meeste mensen kost het veel tijd, discipline en hard werken om te geraken waar ze staan in hun carrière. Zo gaat dat ook met beleggen op de aandelenmarkt. Ga dus niet beleggen als een stamgast van een casino.

# 3. Blijf je partner trouw

Trouwen kost veel geld, maar scheiden kost nog meer geld. Een scheiding kost zelfs veel meer dan alleen de 50/50 verdeling. Je moet opnieuw beginnen bouwen aan huisvesting, spaarpot, sociaal leven, …

# 4. Zorg voor een vast inkomen

Het is goed om meerdere inkomstenbronnen te hebben, maar dat mag niet ten koste gaan van de hoofdbron. De hoofdbron moet ervoor zorgen dat je de mogelijkheid hebt om uit te breiden. Laat die niet opdrogen in een poging andere bronnen aan te boren.

# 5. Let op je uitgaven

We geven al snel veel kleine bedragen uit, €20 hier en €40 daar, het lijkt maar kleingeld maar na verloop van tijd tikken deze bedragen aardig door. Vraag je steeds af of de uitgaven echt nodig zijn, ook bij kleine bedragen.

# 6. Laat speciale dingen ‘speciaal’ blijven

Af en toe jezelf verwennen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Het kan zelfs voor nieuw enthousiasme en geluk zorgen. Maar wanneer speciale dingen met de regelmaat van de klok terugkomen, zijn ze niet meer speciaal en zijn het gewone uitgaven.

# 7. Blijf dromen

Een groot deel van rijk worden is je geld goed beheren en geen fouten maken, de focus leggen op het positieve en jezelf motiveren. Maar je mag ook dromen, dromen van grootste dingen. De wereld heeft geld genoeg, er is alleen een tekort aan mensen die groot genoeg denken – Grant Cardone.

Bron: Time Money

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)