Werkdruk te hoog tips Rijke en succesvolle mensen slagen er altijd in om meer werk gedaan te krijgen als de rest. Ze kunnen dit omdat ze vooral slimmer werken, niet harder. Onze tijd is maar beperkt, het is dus een kwestie van hem zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Men zegt wel eens dat je alles kan bereiken wat je wilt, als je maar hard genoeg werkt. Maar hard werken alleen is niet voldoende. Je kan geen platte band opblazen door zo hard mogelijk in het ventiel te blazen. Je hebt de juiste middelen, strategie en taken nodig. Zo werk je slimmer:

# 1. Pauze nemen

De eerste tip om meer werk gedaan te krijgen, is al meteen door minder te werken. Vooral bij moeilijke opdrachten loont het de moeite om van tijd tot tijd de opdracht te laten rusten door middel van een pauze. Een pauze vermindert onmiddellijk het stressniveau en geeft je hersenen de tijd om terug volledig betrokken te geraken. Je onderbewustzijn werkt verder terwijl jij pauze neemt.

# 2. Herken en verwijder afleiding

De gevaarlijkste afleidingen zijn diegene waarvan je niet weet dat het afleidingen zijn. Een melding van een nieuwe mail, een facebooknotificatie of een tweet kan al snel je concentratie verstoren. Je gaat snel kijken waarover het gaat en zo verlies je misschien niet veel tijd, maar wel concentratie. Ben je psychologisch sterk om je nieuwgierigheid te onderdrukken, dan nog blijft het knagen waardoor je ook aan concentratie inboet.

# 3. Negeer taken met een lage prioriteit

Taken met een lage prioriteit maken je ToDo-lijst langer. Taken met een lage prioriteit zijn vaak snel afgehandeld maar halen je wel uit je flow waardoor de belangrijke taken veel langer duren. Het beste dat je kan doen is ze gewoon negeren, je zal er tijd voor maken wanneer je er tijd voor hebt.

# 4. Routine

Taken die regelmatig terugkomen, worden op termijn routine. Bouw zo veel mogelijk routines in, wat automatisch gaat, gaat sneller. Dwing jezelf om regelmatig terugkerende taken ook dagelijks uit te voeren zodat ze routine worden en blijven.

# 5. Werk in stukjes

In plaats van een heel project in een keer af te werken, is het veel beter om het project in kleine stukken onder te verdelen. Hoe groter de taak, hoe groter de stress en hoe moeilijker het lijkt.

# 6. Multitasking (maar niet zoals je denkt)

Je werkt niet constant van ’s morgens vroeg tot ’s avond laat. Er zijn altijd ‘gaten’ in je dag. Hoewel ontspanning van tijd tot tijd belangrijk is, kan je die ‘gaten’ ook efficiënt gebruiken. Beluister een podcast in de auto, bekijk een opleidingsvideo tijdens je lunchpauze, …

# 7. Werk aan je sterktes … en zwaktes

Jij kent jezelf beter dan wie ook. Iedereen heeft sterktes en zwaktes. Maak je sterke punten sterker maar zorg er ook voor dat je zwakke punten niet zwakker worden. Maar focus vooral op je sterke punten, zorg dat jij de beste wordt.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>