Als er iets is waar de juryleden van Shark Tank verstand van hebben, dan is het hoe je miljonair moet worden. Marc Cuban opende een café nog voor hij oud genoeg was om te mogen drinken. Daymond John begon met $40 en een lening van zijn moeder het miljardenbedrijf FuBu. Chris Sacca verdiende miljoenen met vroege investeringen in Uber, Instagram, Twitter, … Als je het hier niet kan leren, kan je het nergens leren.

Achter de schermen van de show gaven de leden van Shark Tank advies aan Kim Lachance Shandrow over hoe je miljonair moet worden.

-1. Barbara Corcoran: Wees competitief en koppig

Wanneer je echt rijk wilt worden, moet je zo vroeg mogelijk met je eigen bedrijf beginnen. Enkel wanneer jij de baas bent, kan je echt heel veel geld verdienen. Je hebt de passie nodig om te beginnen, je hebt doorzettingsvermogen nodig om hard te werken, een je hebt daadkracht nodig wanneer iedereen tegen jou is. Maar je moet competitief en koppig zijn om door te zetten totdat alle puzzelstukken in elkaar vallen.

-2. Mark Cuban; Werk hard en doe wat nodig is

Wanneer je rijk wilt worden, moet je iets doen dat je echt heel graag doet. Miljonair worden is zoveel werk, dat je het moet kunnen volhouden. Je moet goed zijn in iets, je moet het graag doen én je moet doen wat nodig is om je doel te bereiken.

-3. Lori Greiner: Doe wat je graag doet en doe het goed

Ook Lori Greiner pleit voor iets dat je graag doet. Je moet niet het doel hebben om rijk te worden, je moet het doel hebben om succesvol te worden in hetgeen je graag en goed doet. Zorg dat je bij elk detail betrokken bent. Het is jouw ding, jij weet wat het beste is.

-4. Kevin O’Leary: Werk voor jezelf en werk hard

Je gaat geen miljonair worden wanneer je voor iemand anders werkt. Maak je eigen dromen waar, niet die van een ander. Begin je eigen bedrijf of ga aan boord van een jong bedrijf waar je aandelenopties van kan krijgen. Maar realiseer wel dat je veel moet opofferen onderweg, je moet er hard voor werken.

-5. Robert Herjavec: Zoek een nood en vind een oplossing

Je wordt niet rijk wanneer je alleen maar focust op geld verdienen. Je moet zoeken naar iets waar mensen nood aan hebben en je moet daar een oplossing voor vinden. Daarna moet je voor de klanten zorgen.

-6. Daymond John: Vind je passie en doe wat je graag doet

Denk niet aan geld. Ga iets doen wat je graag doet, heel graag, zelfs wanneer je er niet voor naar school bent geweest. Achteraf zal je merken dat je veel meer hebt bereikt door te doen wat je graag doet, dan je voor mogelijk houdt.

-7. Chris Sacca: Blijf uit de schulden

Het geld dat je verdient moet je niet door ramen en deuren weggooien. En je moet jezelf zeker niet vol schulden steken. Je moet leren leven met de middelen die je hebt. Wanneer het geld dan begint binnen te komen, moet je niet naast je schoenen gaan lopen. Dat is de beste manier om rijk en gelukkig te worden.

728x90