Jongeren kijken vaak met grote verbazing naar diegene die veel geld kunnen sparen. Nochtans moet je geen monnikenleven leiden om alsnog een vette bankrekening over te houden. Je moet gewoon weten wat je doet. Deze 26-jarige Amerikaan kon met 7 tips alvast $150.000 of zo’n €135.000 bij elkaar sparen.

# 1. Begin vroeg

Niets zo gezond voor je spaarrekening als al zo vroeg mogelijk beginnen te sparen. Sean werd geïnspireerd door zijn grootvader. Grootvader Sean ging op pensioen met meer dan een miljoen ondanks dat de man slechts een gemiddeld loon had. Sean begon al met vakantiejobs op zijn 16e.

# 2. Laat je geld groeien

In school maakte Sean al kennis met de kracht van samengestelde interest. Hij zette zijn verdiende centen weg en liet het rendement jaar na jaar zijn werk doen. Hij weerstond de verleiding om geld af te halen en liet daardoor de samengestelde interest zijn werk doen.

# 3. Rij met een normale auto

Het motto van Sean was ‘spaar zoveel je kan terwijl je toch een comfortabel leven leidt’. Hij stond onder druk van vrienden en collega’s om een duurdere auto te kopen. Maar Sean behield zijn normale auto en kon het verschil blijven sparen. Meer geld verdienen wil niet zeggen dat je meer geld moet gaan uitgeven.

# 4. Vaste kosten zo laag mogelijk

Auto, huisvesting en levensstijl brengen een aantal zware vaste kosten met zich mee. Door die kosten zo laag mogelijk te houden, kon hij zijn spaargedrag maximaliseren. Sean leidde nog steeds een gewoon, interessant leven, alleen met financieel doordachte beslissingen.

# 5. Niet de nieuwste trends

In plaats van een nieuwe jeans te kopen, ging Sean naar een Outlet store. Het heeft dezelfde kwaliteit maar aan een lagere prijs. Je moet niet altijd mee zijn met de nieuwste trends om er goed uit te zien.

# 6. Koop wat je nodig hebt

Voordat Sean iets koopt, stelt hij zichzelf altijd de vraag of hij dat wel echt nodig heeft. Op de meeste dingen die verkocht worden, is daarop het antwoord eigenlijk ‘Nee’.

# 7. Beter 1 keer goed gaan eten dan 7 keer gemiddeld

Er zijn er die elke dag een broodje bestellen of gaan middageten voor €10 tijdens het werk. Sean neemt liever zijn eigen lunch mee en gaat dan 1 keer in de week goed eten. Beter geld uitgeven aan kwaliteit dan kwantiteit.

Bron: Forbes