Diegene die geld lenen, betalen kosten terwijl ze slapen. Rentekosten nemen nooit een dag verlof, ze slapen nooit. Gelukkig zijn er ook manieren om geld te verdienen terwijl je slaapt. Sommige inkomsten nemen ook nooit een dag verlof. Vooral in het tijdperk van het internet is geld verdienen in je slaap gemakkelijker dan ooit.

Dit zijn 8 manieren die ervoor kunnen zorgen dat jij geld verdient terwijl je slaapt of in de zon ligt op een tropisch strand.

-1. Een blog

Een blog is de meest populaire manier om een passief inkomen op te bouwen. Veel mensen beginnen gewoon een blog omdat ze hun hobby, passie of reisverhalen willen delen. Wanneer je echt goede content kan maken, zal die blog kunnen uitgroeien tot (ver) buiten je vriendenkring. En dan kan je geld beginnen maken.

Je kan geld verdienen via affiliate marketing, advertenties, gesponsorde content, verkoop van producten, …

-2. Verkoop je eigen diensten

Je bent waarschijnlijk wel ergens goed in. Die kennis kan je gebruiken om anderen te helpen. Je kan eigen e-boeken, video’s, vlogs, … maken over je kennisgebied en verkopen. Dit vergt wel enige inspanning en tijd om te maken, maar daarna moet je enkel je product nog zien te verkopen om iets te verdienen. Eens je een publiek hebt, kan je ook weer nieuwe producten veel gemakkelijker verkopen.

-3. Creëer een betalende gemeenschap

Wanneer je echt goed bent in iets, kan je gemakkelijk een groot aantal volgers creëren via verschillende sociale media platformen. Je kan deze volgers extra informatie aanbieden via een betalend portaal. Laat een deel van je volgers betalen voor artikels, video’s, podcasts, … van hoge kwaliteit.

-4. Creëer een autoreply

Je kan een auto-reply gebruiken om producten te verkopen. Er bestaat software waar bezoekers van je website hun e-mailadres kunnen achter laten waarna ze automatisch een antwoordmail krijgen met een link naar producten die je verkoopt.

-5. Koop/verkoop websites

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om websites te kopen en te verkopen. Wie iets kent van websites kan hier een mooi bedrag aan verdienen. Koop een site, optimaliseer de site en verkoop met een winst.

-6. Verkoop producten

Je hebt vandaag geen productiefaciliteit meer nodig om een product te verkopen, je hebt zelfs al voldoende aan een idee. Amazon verkoopt producten waarvan ze het volledige productieproces voor hun rekening nemen. Je hebt enkel een idee nodig en Amazon regelt de rest.

-7. Dividendaandelen

Ook dividendaandelen kunnen voor een extra inkomen zorgen. In België en Nederland ontvang je vaak maar 1 of 2 keer per jaar een dividend, maar in de Verenigde Staten is dat meestal per kwartaal. Er zijn zelfs een hele hoop aandelen te vinden die iedere maand een dividend uitkeren.

-8. Verhuur een kamer

Airbnb neemt de wereld over. Hoewel de regulering strenger wordt, kan je een heel interessant extra inkomen vergaren door de kamer die je toch niet gebruikt te verhuren. Hier moet je niet veel extra inspanningen voor leveren.

Bron: Entrepreneur