Samsung Galaxy S8

Na de problemen in 2016 wil Samsung in 2017 met een propere lei beginnen. Tot voor kort was de nieuwe Samsung Galaxy S8 nog een groot geheim, maar er lekt steeds meer informatie over de nieuwe smartphone naar buiten. En met wat we tot nu toe te weten zijn gekomen, wordt de Galaxy S8 een topper.

De Galaxy S8 zou uitgerust worden met de Snapdragon 830 processor, de snelste mobiele chip die er momenteel beschikbaar is. Het nieuwe pronkstuk van Samsung zou ook een 30 megapixel camera hebben. Hiermee zet het alle andere producenten op een verre achterstand. Er wordt ook een herpositionerende flash ingebouwd.

De batterij, die Samsung in 2016 zo veel parten speelde, komt waarschijnlijk opnieuw uit de eigen Samsung SDI divisie. De problemen zouden niet met de batterijen zelf te maken hebben gehad, maar wel met de manier waarop ze verwerkt zaten in de Galaxy Note 7.

De nieuwe 4200 mAh batterij zou volledig opgeladen tot 3 dagen meegaan.

De camera zou ook kunnen dienen als een projectiescherm waarbij je video’s of foto’s op de muur of op een scherm kan projecteren.

Samsung Galaxy S8 projectie

Net zoals men verwacht bij de nieuwe iPhone later dit jaar, verdwijnt de HOME-knop en wordt deze geïntegreerd in het beeldscherm. Met de Galaxy S8 bouwt Samsung eindelijk ook een USB Type-C in en behoudt het de ingang voor de koptelefoon.

Het beeldscherm zal ten slotte uit AMOLED bestaan. Samsung zelf lekte al de voordelen van een AMOLED-scherm in een advertentie. Het scherm in de advertentie lijkt echter ontzettend veel op dat van een smartphone … de Galaxy S8 misschien?

Naar verwachting begint Samsung in maart met de productie van de Galaxy S8 en zou de officiële lancering plaatsvinden op 18 april.

Foto: YouTube + KillerFeatures

Bronnen: KillerFeatures + Forbes 123