donald trump president

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’ – het is een bekende uitspraak van wijlen Johan Cruijff, een van de beste voetballers allertijden. En ook nu is deze uitspraak weer brandend actueel. Terwijl een deel van de wereld met afschuw kijkt naar president-elect Donald Trump profiteren er ook bedrijven van zijn komst naar het Witte Huis.

Deze 9 aandelen koop je best nu op te profiteren tijdens de ambtstermijn van president Trump.

United States Steel Corporation

Amerikaanse staalproducenten klagen al lange tijd dat ze het moeilijk hebben doordat China staal op de markt dumpt waardoor de prijzen kelderen. Het Amerikaanse Congres kwam tot nu toe maar met kleine maatregelen om China niet te schofferen, maar Trump wil het groots aanpakken met forse invoertarieven.

International Paper

Een andere markt die het moeilijk heeft door de Chinese dumpingpraktijken is de papier- en kartonmarkt. Het is zelfs zo erg dat de Verenigde Staten papier en karton naar China stuurt om het daar te recycleren waarna het terug naar de VS komt. Trump zal dergelijke praktijken niet meer tolereren. Bij International Paper komt meer dan 30% van de winst uit eigen land, dit zal nu een boost krijgen.

Humana /Anthem

De grootste realisatie van Obama is de uitbreiding van de gezondheidszorg voor alle Amerikanen. Maar het grote probleem is dat dit handenvol geld kost. Aanbieders van gezondheidszorg en –verzekeringen liggen al een hele tijd onder vuur. Terwijl de verzekeraars een deel van het probleem zijn, zijn ze onder Trump ook een deel van de oplossing.

Cemex

Trump beloofde dat hij een grote muur zal bouwen op de grens met Mexico om illegalen en drugstraffic tegen te houden. Een van de grootste cementbedrijven ter wereld is Cemex. Het hoofdkwartier van Cemex ligt in Mexico en Trump heeft gezegd dat de Mexicanen zullen betalen voor deze muur.

Boeing en Lockheed Martin

Niet alleen de Amerikaanse infrastructuur is verouderd, ook de vloot van Amerikaanse schepen en vliegtuigen telt al tientallen kaarsjes. Volgens Trump zijn de B-52’s van het leger ouder dan zijn kiezerspubliek. Onder Trump kan er ook daar een vernieuwing plaatsvinden. Lockheed Martin is wat teruggevallen uit de vrees voor minder defensie-uitgaven, maar met Trump aan het roer zal de dreiging tegen Amerika alvast niet verdwijnen.

Apple

Een van Trump’s grootste wensen is dat bedrijven zoals Apple hun producten niet meer in Vietnam of China produceren, maar in de Verenigde Staten. Hiervoor wil hij het gemakkelijker (lees goedkoper) maken om de tientallen miljarden dollars op buitenlandse bankrekeningen terug naar de VS te laten stromen. Apple heeft een van de grootste buitenlandse dollarreserves van alle bedrijven.

Exxon Mobil

Trump heeft er ook geen geheim van gemaakt dat hij IS met de grond gelijk wil maken. Hij wil ze niet letterlijk van de kaart vegen maar wel afsnijden van hun belangrijkste inkomstenbron: olie. Trump wil IS verdrijven van de olievelden en Amerikaanse oliebedrijven in de plaats neerzetten. Geen enkel ander bedrijf is daar zo bekwaam voor als Exxon Mobil.

Bron: InvestorPlace

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>