Goed omgaan met geld is vooral veel leren over geld. Veel mensen lezen graag boeken en nieuwsbrieven, maar je kan ook naar podcasts luisteren. De inspanning die je daarvoor moet doen is minimaal: je steekt je oortjes in, downloadt de podcast en drukt op ‘play’.

Dit zijn enkele van de beste (Engelstalige) podcasts die je leren over geld en beleggen.

Planet Money

Planet Money is een bijzonder populaire podcast om de eenvoudige reden dat het heel interessant en aangenaam is om te volgen. Twee keer per week worden er op een eenvoudige manier complexe economische zaken uitgelegd. Wat gebeurt er met de Brexit, hoe gaat olie van de raffinaderij tot in jouw auto … of waarom duurt het zo lang om de chip van mijn bankkaart te lezen. Wie nieuw is in het volgen van podcasts, moet hier zeker beginnen.

Bad With Money

Bad With Money gaat op zoek naar de sociale en emotionele effecten van geld, vooral met betrekking tot jongeren. Het koppelt advies met een sceptische blik op het huidige geldsysteem. Vooral de 2e aflevering van het 1e seizoen is een must om te volgen.

Exchanges at Goldman Sachs

Deze podcast is niet direct voor beginners, maar voor diegene die al iets weten over de aandelenmarkt. Jake Siewert maakt een toer bij de medewerkers van Goldman Sachs. Het geeft inzichten van een van ’s werelds belangrijkste banken.

Slate Money

Felix Salmon wordt geflankeerd door 2 andere analisten die de belangrijkste berichten van de dagdagelijkse financiële markten bespreken.

Death, Sex, & Money

Deze 2 maandelijkse podcast gaat geen enkel taboe uit de weg. Unieke taboeverhalen worden uit de doeken gedaan over seks, geld en de dood. Zo bespreken ze bijvoorbeeld de financiële nadelen van alleen te wonen, maar er zijn ook verhalen als “The Sex Worker Next Door” of “I Had Babies to Pay for My Baby.”

Vox’s The Weeds

The Weeds is een meer politieke podcast die iedere week de belangrijkste politieke, maar niet per se met betrekking tot geld, onderwerpen bespreken. Het leert je vooral om politieke invloeden op de economie te nuanceren.

The Tim Ferris Show

The Tim Ferris Show zal je helpen om het mechanisme van succes beter te begrijpen. Tim Ferris is de auteur van de bestseller “4-Hour”. In zijn podcasts werkt hij samen met de beste mensen in hun vakgebied en ontleedt hij de technieken achter hun succes. Zo is er bijvoorbeeld een podcast met Silicon Valley expert Marc Andreessen.

StartUp

Sterreporter Alex Blumberg besloot in 2014 zijn eigen kans te wagen. Als radioveteraan begon hij zijn eigen bedrijf met een podcast. Nu is StartUp al aan zijn 3e seizoen. Het eerste seizoen gaat over de moeilijke opstart van zijn eigen bedrijf. Het tweede seizoen gaat over de problemen bij datingsite Dating Ring. En het derde seizoen gaat over het leven van ondernemers en hoe diep ze moeten gaan om hun donkerste dagen te overwinnen.

Master in Business

Met Master in Business krijg je een blik in het brein van de slimste beleggers op Wall Street. Belegger en auteur Barry Ritholtz vormt iedere week een team met een van de belangrijkste businessmensen. Ze discussiëren dan over dingen zoals hun carrière of onderzoek dat ze verrichten. Recente gasten waren bijvoorbeeld Vanguard oprichter Jack Bogle of Mohamed El-Erian van Allianz.

Bronnen: Business Insider + Time Money

Reacties