Bugatti Veron Parijs

‘In een vrije markt kan iedereen zoveel geld verdienen als ze willen’ – Steve Siebold, de man die jarenlang de gewoontes van 1.200 miljonairs bestudeerde. Iedereen heeft dus de mogelijkheid om rijk te worden en het is nooit te laat om ermee te beginnen.

Onderstaande 9 dingen die Siebold aanraadt, garanderen geen bankrekening vol miljoenen, maar het verhoogt alvast de kansen.

# 1. Focus op inkomsten

Tegenwoordig kan je niet meer rijk worden door geld te sparen. De eerste stap die je moet zetten is dan ook om je inkomsten te verhogen. Grant Cardone ging van ‘tot over zijn oren in de schulden’ op zijn 21e tot miljonair op zijn 30e. Eerst verdiende hij $3.000 per maand en 9 jaar later $20.000 per maand. Meer geld verdienen is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar veel mensen hebben meer opties dan ze denken.

# 2. Verschillende inkomstenbronnen

Zoals gezegd is het niet eenvoudig om meer geld te verdienen, maar de kans op een hoger inkomen kan je wel verhogen door meerdere inkomstenbronnen aan te boren. De meeste miljonairs (65%) hebben 3 inkomstenbronnen, 29% heeft er zelfs 5 of meer.

# 3. Spaar om te investeren, niet om te sparen

De enigste reden om te sparen is om te investeren. Investeer je geld op een plaats waar je niet onmiddellijk aan kunt zodat je het niet gebruikt om een tekort op te vullen of voor noodgevallen. Gebruik nooit geld van het fonds waarin je investeert. Er zijn verschillende mogelijkheden om op een veilige manier te investeren. Het belangrijkste is dat je eraan begint.

# 4. Don’t show off — show up

Zorg dat je bekend staat voor wat je doet, niet wie je bent. Blijf nederig en laat je rijkdom pas zien wanneer je het echt kunt veroorloven. Rijke mensen blijven rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn, arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn.

# 5. Verander je gedacht over geld

Rijk worden begint met de gedachte dat het mogelijk is. Terwijl de meerderheid gelooft dat rijkdom niet voor hen is, weten de toekomstige miljonairs dat ze er gewoon in moeten geloven terwijl ze er alles aan doen.

# 6. Investeer in jezelf

De beste (en goedkoopste) investering die je ooit moet doen is in jezelf. Lees iedere dag minstens 30 minuten. Bill Gates leest minstens 50 boeken per jaar, Warren Buffett leest gedurende 80% van zijn dag,… lezen inspireert je tot grootse dingen.

# 7. Mik op $10 miljoen, niet $1 miljoen

Er is geld genoeg op de planeet, er is alleen een tekort aan mensen die niet groot genoeg denken, aldus Grant Cardone. Mik hoog genoeg om je doel te bereiken. Rijk worden is simpel, maar niet eenvoudig. Het begint alvast met de juiste instelling.

# 8. Stel duidelijke doelen

Als je veel geld wilt verdienen, moet je een doel/plan hebben. Het geld komt er niet vanzelf, daar moet je aan werken. Rijk worden heeft focus, kennis, moed en veel inspanning nodig. De meeste mensen krijgen niet wat ze willen omdat ze niet weten wat ze willen.

# 9. Vraag hulp van de juiste mensen

Je kan niet alles zelf blijven doen als je wilt groeien. Veel mensen durven geen hulp vragen omdat hun ego in de weg ligt. Maar door te investeren in andere mensen, kan je blijven groeien. Jij kan je specialiseren op bepaalde zaken terwijl andere specialisten andere taken overnemen. Omring jezelf met andere, slimme en rijke mensen. Rijke mensen trekken rijke mensen aan en geven het juiste advies.

Bron: Business Insider

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>